nieuws

Opening van DRU Inspiratiepunt lees meer

60
Nieuw toeristisch Inspiratiepunt
06.08.2019

In het voorjaar van 2020 wordt er een nieuw toeristisch Inspiratiepunt c.q. bezoekersinformatiecentrum geopend op het DRU Industriepark. Het nieuwe bezoekerscentrum dient tevens als voordeur van het DRU Industriepark, waar verschillende receptiewerkzaamheden worden samengevoegd. Naast een warm onthaal worden bezoekers geïnspireerd over de bestemming en verleid om een bezoek te brengen aan de mooie plekken in de omgeving. Het TIP biedt een echte toeristische beleving met een duidelijk lokaal DNA en tegelijkertijd in de sfeer van de Achterhoek.

Op dit moment is VVV Ulft gevestigd in de Afbramerij en nog op traditionele wijze ingericht, als een winkel met een balie. De behoefte van de toerist verandert echter. Was de VVV of het toeristisch informatiepunt vroeger de enige bron van informatie, tegenwoordig is alle informatie ook op internet te vinden. Daar komt bij dat toeristen steeds meer op zoek zijn naar beleving. Om beter in te spelen op deze veranderde behoefte, wordt het nieuwe inspiratiepunt interactief en zal het 7 dagen per week geopend zijn. In het nieuwe bezoekerscentrum krijgt de toerist een duidelijk beeld van de lokale attracties en van bijzondere regionale belevenissen. Dit gebeurt via interactieve schermen, een digitale leestafel, streekverhalen in audio, bewegende beelden en informatiepanelen. Innovatie zal een prominente rol spelen in het TIP.