nieuws

De mythe van Bowie lees meer

60
Filmprogramma voorjaar
14.02.2020

De Zuid-Koreaanse film ‘Parasite’ was onlangs de eerste niet-Engelstalige film die de belangrijkste Oscar won, namelijk die van beste film. Deze rolprent is een van de blikvangers van de voorjaarsprogrammering van het DRU filmhuis.

Naast Parasite zijn er meer Oscarwinnaars en -genomineerden te zien op het DRU Industriepark in Ulft. Zoals ‘Joker’, met Joaquin Phoenix in de hoofdrol, die hiermee een Oscar won voor beste acteur. Maar ook de veel geroemde films ‘Hors Normes’ en ‘Ballon’ zullen naar verwachting veel publiek trekken.

De jeugd komt ook aan zijn trekken. ‘Dumbo’ uit 2019 is een zogeheten live-action-remake van de originele Disney-klassieker. Ook ‘Frozen II’ stamt uit de Dinsey-studio’s. In deel 2 beleven Anna, Elsa en Olav een nieuw avontuur.
Dit voorjaar is er voorts een filmlezing geprogrammeerd en vindt het JAFA filmfestival voor en door jongeren plaats.

4 maart: Joker
8 maart: filmlezing Leave no trace
18 maart: Dumbo (jeugd)
18 maart: Parasite
1 april: Sorry we missed you
8 april: JAFA Filmfestival
15 april: Hors Normes
29 april: Frozen II (jeugd)
29 april: Ballon
13 mei: Dolor y gloria
27 mei: Brugklas, de tijd van mijn leven (jeugd)
27 mei: Qui m'aime me suive

De films op woensdag beginnen om 20.00 uur en kaarten kosten 7 euro. De jeugdfilms beginnen om 15.00 uur en tickets kosten 3,75 euro.