nieuws

Valentijnsmenu voor thuis lees meer

60
'Wij kijken reikhalzend uit naar het jaar 2021'
21.12.2020

2020 zit er bijna op; een jaar dat we niet snel zullen vergeten. In maart moesten we al onze gebouwen sluiten, maar tijdens de eerste lockdown lieten we toch van ons horen met onder meer DRU TV en de DRU Domino Challenge.

In mei opende het nieuwe IJslokaal op het terras bij het Portiersgebouw en ook werd de Schaft-to-go ingericht. Begin juni was er groen licht voor de openstelling van onder andere de bibliotheek, de muziekschool, het filmhuis en CIVON. En wat was het fijn om onze gasten weer te mogen ontvangen in het Schaftlokaal en op het terras (zelfs met 1,5 meter afstand).

Begin juli opende het gloednieuwe DRU Inspiratiepunt VVV in het Loonbureau, een van de hoogtepunten van dit jaar. Alle informatie over de regio en over het DRU Inspiratiepunt zijn sindsdien op één inspirerende plek te vinden.

Half oktober stond de opening van Bistro Ouhrlokaal gepland, maar vlak daarvoor kwam er een nieuwe onheilstijding: alle eet- en drinkgelegenheden moesten opnieuw de deuren sluiten. Een harde klap, maar – zoals ‘Huttekearls en -deerns’ dat doen – meteen ook een moment om de mouwen nog eens extra op te stropen en te zoeken naar een creatieve oplossing. Die werd heel snel gerealiseerd in de vorm van een drive-trhu met stoofpotjes.
De campagne De grootste Stoofpotjes Drive-thru van Europa haalde regionaal én landelijk de media en trekt tot de dag vandaag veel mensen naar de SSP hal.

De drive-trhu is deze dagen helemaal in kerstsfeer gehuld en tijdens de kerstdagen kun je de overheerlijke kerstmenu’s afhalen. Met Oud & Nieuw zijn er een speciale borreltassen.

Op 12 december organiseerden we de Dag van de Achterhoekse popmuziek en lieten we zien dat we, zelfs in tijden van corona, creatief genoeg zijn om onze artiesten een podium te bieden en ons publiek live te laten genieten van onze geweldige Achterhoekse popmuziek. In het DRU poppodium traden zeven bands live op, elk voor een ander 30-koppen tellend publiek. En we verzorgden een 7-uur durende non-stop live stream van optredens van Achterhoekse artiesten. Wat een muziekfeest!

En we sluiten het jaar op heel bijzondere en gepaste wijze af met het Oosterlicht. Een initiatief van Silvoldenaar Hans dan den Hurk waarbij in de donkere winterperiode lichtstralen worden geplaatst in de regio die in de lucht met elkaar verbonden worden: het verbindend licht. Het DRU Industriepark mag als projectleider (namens het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek) dit initiatief uitbreiden naar de ons omringende gemeenten, waardoor we dit uitzonderlijke jaar toch nog op memorabele wijze kunnen afsluiten: in verbondenheid met elkaar en met een hoopvol gevoel naar de toekomst.

"Het jaar 2020 is voor velen een jaar vol onzekerheid en grote tegenslagen geweest. Wij kijken dan ook reikhalzend uit naar het jaar 2021", blikt Juliëtte Hofman, directeur van het DRU Industriepark, terug. "2021 wordt het jaar waarin wij hopen onze deuren spoedig weer te mogen openen om te doen waar wij goed in zijn: bijzondere ontmoetingen faciliteren en zo mensen met elkaar verbinden."

2021: wij hebben er zin in!