nieuws

Wandelroutes met wat lekkers onderweg lees meer

60
Grensoverschrijdende expositie in serre van CIVON Innovatiecentrum
02.04.2021

(No) Time To Waste! Onder die noemer is er van 9 april tot en met 6 juni een expositie te zien in een grote etalage-opstelling in de glazen serre van het CIVON Innovatiecentrum.

Het samenwerkingsverband Warmgroen heeft het initiatief genomen voor dit grensoverschrijdende en interdisciplinaire kunst- en ambachtproject. Hiervoor werken kunstenaars uit de Achterhoek samen met kunstenaars uit Bocholt, net over de grens met Duitsland.

Ambachten

17 Duitse en Nederlandse kunstenaars hebben zich verbonden met een gelijk aantal ambachten. Het project beoogt om voor een breed publiek aandacht te schenken aan historische technieken, immaterieel erfgoed, de creatieve industrie en kunstenaars/vormgevers in de grensregio.
De kunstenaars experimenteren met nieuwe technieken, om op deze manier het ambacht vanuit een ander perspectief te bekijken.

Het project wordt financieel gesteund door INTERREG vanuit de samenwerking met Leonardo Da Vinci Innovation.
Op dit moment kun je het project volgen op Instagram onder de naam ambacht en kunstenaars (@ambacht_en_kunstenaars)

Warmgroen

Initiatiefnemers zijn Léon Marie Dekker en Margareth van Aken van Warmgroen. Zij richten zich vanuit hun disciplines als kunstenaar en (mode) vormgever op het verbreden van mogelijkheden en kansen in de grensregio (Oude IJsselstreek en Borken) om creativiteit en vrijdenken in te bedden en onder de aandacht te krijgen. “Juist nu kunnen we kunst, creativiteit, wetenschap en techniek inzetten om innovatie en de snel veranderende toekomst te ondersteunen”, verklaren zij.

Naast het kunst- en ambachtproject is Warmgroen onder de naam ‘Factory Matches’ betrokken bij het verbinden van wetenschap, techniek en design met de lokale maakindustrie, samen met het Instituut voor Bionica in Bocholt.