nieuws

Wandelroutes met wat lekkers onderweg lees meer

60
Ulenhof en Ludger in de prijzen
08.04.2021

Op woensdag 7 april vond het jaarlijkse scholierenfilmfestival JAFA (Jonge Achterhoekse Film Artiesten) plaats. Vanwege de coronacrisis voor de tweede maal in een aangepaste online editie. Desondanks maakten scholieren van verschillende Achterhoekse middelbare scholen korte films in verschillende categorieën. De vakjury (bestaande uit Jorn Snelting, Guido Lavalaye en Inge Theunissen) maakte de uitslag digitaal bekend en sprak lovende woorden over de filmmakers.
Zelfs nu de leerlingen weinig naar school zijn geweest en minder tijd hadden hun film te maken, zijn er heel goede films ingezonden. Zo is de jury positief over de kwaliteit van animaties en vinden ze de live action films doorgaans beter dan voorafgaande jaren. Door het niet thematiseren van deze editie ontstond daarnaast meer creativiteit en variatie in de ingezonden films. Een welverdiend applaus voor alle makers!
De volgende films vielen in de prijzen:
Live Action Videoclip bovenbouw:
1e prijs: The Ransom – Ulenhof College
2e prijs: FatalGetaway – Almende Isala
3e prijs: Piso alto/hoge verdieping – Ulenhof College

Animatie onderbouw:
De Stuiterballen – Ludger College
Animatie bovenbouw:
1e prijs: True Horror – Ludger College
2e prijs: Psychedelic Addict – Ludger College
3e prijs: Naar huis – Ludger College

De winnende films zijn te zien op www.jafafestival.com. Hier blijven ook de gratis workshops, die ter voorbereiding van het festival werden gemaakt, beschikbaar.
JAFA werd mede mogelijk gemaakt door het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek.