nieuws

We mogen weer!!! Partytime met VroegZat lees meer

60
Proef met recyclen van bierbekers
09.09.2021

In september starten wij samen met Grolsch een proef met het gebruik en het recyclen van een nieuw type bierbeker.

Deze nieuwe Grolsch ‘softcup’ is gemaakt van 100% recycled PET en bevat geen inkt meer. Door te kiezen voor dit materiaal kan deze beker na gebruik ingezameld en opnieuw verwerkt worden tot een volgende RPET-beker.

Tijdens de test zullen Grolsch en DRU samen actief onderzoeken op welke wijze deze bekers het best kunnen worden gebruikt én weer retourgenomen kunnen worden.

Laat 'm niet vallen

Onder het motto ‘Laat ‘m niet vallen’ worden bezoekers op verschillende manieren gestimuleerd de bekers op de goede plekken in te leveren. Zodat ze niet in het afval of het milieu belanden.

Met de inzet van de nieuwe Grolsch RPET softcups, herbruikbare festivaltrays en speciale inleverpunten voor gebruikte bekers zetten DRU Industriepark en Grolsch weer een goede volgende stap in de richting van volledig circulaire evenementen.

Deze proef wordt uitgevoerd in samenwerking met regionale partners als De Klok Dranken, Bordex, Eventbar en Wellman recycling.

'Lever je beker in, we maken er een nieuwe van!', gaan we met zijn alle bereiken door 0,50 euro statiegeld te heffen op je beker. Doneer je je statiegeld, dan steken wij dit in een ander duurzaam doel op het DRU industriepark.