nieuws

Naam voor nieuwe weg van rotonde naar DRU bepaal jij! lees meer

60
Joy Division Undercover Celebrates Ian Curtis' 65th Birthday
23.10.2021

In 2021 zou Ian Curtis 65 jaar zijn geworden, als hij niet in 1980 had besloten een einde te maken aan zijn korte doch bewogen leven. We hebben het over 1980: de tijd van economische crisis, zwarte kleding, koude oorlog en new-wave muziek. Temidden van dit alles vinden Joy Division: een opvallente Britse post-punk groep die met langzame en melancholische nummers veel invloed had op latere gothic en new-wave bands. 

Joy Division bracht slechts twee officiële LP's uit: Unknown Pleasures en Closer. De grote roem kwam met She's Lost Control en Love Will Tear Us Apart, maar wie verder luistert ontdekt verscholen juweeltjes op de albums. 

Joy Division Undercover eert Ian Curtis en zijn band Joy Division. Op 5 november vertolken zij op sublieme wijze een greep uit het repertoire en leveren een mooi eerbetoon aan de bijzondere muzikant en band. 

Meer informatie over het concert vind je hier