nieuws

Reuzenei 'Project EGG' publiekstrekker tijdens nieuwe expositie in CIVON 'De Wereld van 3D printen' lees meer

60
Lions Peace Poster Contest in CIVON
01.10.2021

Ruim 400 leerlingen uit groep 6/7/8 van 13 Achterhoekse basisscholen doen mee aan de Lions Peace Poster Contest. Dit is een tekenwedstrijd, die georganiseerd wordt door Lionsclub Wisch ‘de Hamalandse Marken’.

De achterliggende gedachte bij deze internationale wedstrijd is kinderen bewust te maken van begrippen als vrede en verdraagzaamheid. Dit jaar is het thema ‘Wij zijn allemaal verbonden’.

In de Vredesweek ontwierpen de kinderen een poster die betrekking heeft op het thema van dit jaar. De scholen bepalen zelf welke twee van hun tekeningen afgevaardigd worden voor de Publieksprijs en de Prijs van de Vakjury.

Expositie in CIVON Innovatiecentrum

De Publieksprijs is voor de poster waarop de meeste stemmen worden uitgebracht tijdens een expositie van 2 tot en met 8 oktober in het CIVON Innovatiecentrum op het DRU Industriepark en online op de website www.wisch.lions.nl.

Op 11 oktober komt een vakjury, onder leiding van de Aaltense Kinderburgemeester Jurre Tadema, bijeen om uit de genomineerde tekeningen per klas een winnaar te kiezen. Op vrijdag 15 oktober worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een afsluitende bijeenkomst in Innovatiecentrum CIVON in Ulft.
(op de foto: Landelijk winnaar Lions Peace Poster Contest 2021, Alicia Huizer – 12 jaar)