nieuws

Verborgen schat op zolder? Laat deze gratis taxateren tijdens opnamedag van 'Schatgraven' lees meer

60
De Democratiefabriek in de Bibliotheek Ulft
02.05.2022

Van 9 tot 23 mei staat de Democratiefabriek in de Bibliotheek Ulft. In deze interactieve tentoonstelling kunnen bezoekers ontdekken wat democratie en burgerschap inhoudt.

Zeker in deze onzekere tijd is het belangrijk om te weten wat democratie en burgerschap betekent. Niet alleen ontdek je dit in de Democratiefabriek, maar ook kom je te weten hoe je je hiervoor in kunt zetten. En vooral hoe jij er zelf over denkt. Jouw twijfels, mening en normen staan centraal. De Democratiefabriek is dan ook een interactieve tentoonstelling vol machines, apparaten en gereedschappen, waar je keuzes maakt, opdrachten uitvoert en je mening toetst.

Democratie is een uitvinding van mensen. Het is niet perfect en daarom zijn er altijd verbeteringen mogelijk. In de Democratiefabriek worden bezoekers uitgedaagd om zelf een bijdrage te leveren aan het samenleven in vrede en vrijheid.

Vrijheid vieren

De Bibliotheek vindt het belangrijk dat iedereen zich bewust is van onze vrijheid en de waarde daarvan voor onze democratie en rechtstaat. In samenwerking met Rijnbrink en de Provincie Gelderland, organiseren alle Gelderse bibliotheken in 2022 diverse activiteiten rondom dit thema. Zo wordt in heel Gelderland de vrijheid gevierd.

Bezoek de Democratiefabriek

De Democatiefabriek is gratis te bezoeken voor iedereen tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Ulft. Scholen kunnen ook een plekje reserveren voor een begeleid bezoek met een hele klas. Kijk voor meer informatie op www.achterhoeksepoort.nl