nieuws

Ulfse Avondvierdaagse: terug van weggeweest! lees meer

60
Mei in DRU Filmhuis
02.05.2022

Het is meivakantie! Het perfecte moment voor een middag of avond naar het filmhuis. Wij hebben twee mooie titels voor je klaarstaan op 4 mei. Zien we je daar? 

Berend Botje
is een stoer meisje met een levendige fantasie. Zij is ervan overtuigd dat het om een Knoetel Ei gaat dat alleen uitkomt op een verborgen eiland en ze besluit om de gewaagde tocht zelf te maken. Want voor Berend is niets onmogelijk! Thomas Acda zorgt er als de opa van Berend voor dat er tijdens de hele film veel te lachen valt met zijn sterke zeemansverhalen. Deze familie avonturenfilm, te zien op woensdagmiddag 4 mei, is in 2021 genomineerd voor beste Nederlandse kinderfilm Cinekid.

Werk Ohne Autor draait op 4 mei. Kurt groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verschrikkingen die plaatsvinden onder Hitlers regime, raken ook zijn persoonlijke leven. Zijn jonge tante kampt met een psychische aandoening en valt ten prooi aan de nazi’s. Enkele jaren later gaat Kurt naar de kunstacademie in Oost-Duitsland. Hij wordt verliefd op Elisabeth, wiens vader een dubieus oorlogsverleden heeft. Als Kurt zichzelf en zijn ware kunst ontdekt, blijkt zijn nieuwe schoonvader hier niet van gediend. In verband met de lange duur van de film (ruim drie uur) wordt halverwege gepauzeerd.