Omroep Gelderland zoekt de verborgen schatten van Gelderland
22.05.2022

Voor een special van het tv-programma Schatgraven is Omroep Gelderland op zoek naar Gelderse prachtstukken. Publiek kan kunst en curiosa meebrengen naar de taxatiedag op 29 mei in het Portiersgebouw van het DRU Industriepark en meer te weten komen over de waarde en herkomst van hun dierbare objecten.

Taxatiedag in Ulft

Op 29 mei staan verschillende taxateurs klaar voor het waarderen van de verborgen schatten van Gelderland; schilderijen, porselein, glas en aardewerk, klokken, sieraden, boeken, poppen(huizen) en noem maar op!

Het publiek gaat onder begeleiding in kleine groepen naar de taxateurs toe. De deuren worden geopend om 10.00 uur, de taxaties starten om 11.00 uur. De taxatiedag is gratis toegankelijk voor iedereen.

Om 16.00 uur worden de deuren weer gesloten; degenen die dan binnen zijn en een bon met volgnummer hebben, kunnen hun meegebrachte spullen nog laten waarderen. Bij extreme drukte kan besloten worden de deuren eerder al te sluiten.

Uitzending Van objecten met een bijzondere herkomst of waarde worden tijdens de taxatiedag ter plekke tv-opnames gemaakt. 

Schatgraven wordt gepresenteerd door Peter van den Hout. Hij kijkt mee met de taxaties. Presentator Esther Stegeman praat ondertussen met het publiek en werpt alvast een blik op de voorwerpen die zij mee hebben genomen. De special van Schatgraven is op 1e en 2e Pinksterdag, 5 en 6 juni, om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Uitzending gemist? Terugkijken kan via Uitzending Gemist.