Bieb ACTIEF in zomermaanden
06.07.2022

De zomer is begonnen! En ook nu is er van alles te beleven in de bibliotheek. Van 4 juli tot en met 19 augustus is er een divers programma, met gratis activiteiten voor jong en oud(er) in alle vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort, dus ook die in het Portiersgebouw, onder de naam Bieb ACTIEF!

Elke vrijdag zijn er activiteiten in de bieb op het DRU Industriepark, van 14.00 tot 16.00 uur. Het volledige programma is te lezen op www.achterhoeksepoort.nl en op de flyers die in de bibliotheken liggen.

Lichtgewicht leesplezier

E-books en luisterboeken voegen veel minder gewicht toe aan de bagage. Heel handig dus op vakantie! Van 4 t/m 8 juli en 1 t/m 5 augustus kunnen bezoekers van het inloopspreekuur alles vragen over het gebruik van e-books en luisterboeken. Ook is het mogelijk om meer uitleg te krijgen over de Iguana app.

Robots in de Bieb

In deze introductie in de programmeertaal, leren kinderen robots programmeren met behulp van commando's. Dit doen ze in kleine groepjes van 2 tot 3 personen. Van 11 t/m 15 juli is de workshop Programmeren met Bee-Bot en Cubetto een ouder-kind inloopactiviteit en geschikt voor kinderen van 5 tot 8 jaar.
Van 15 t/m 19 augustus kunnen kinderen van 9 tot 12 jaar Programmeren met Lego WeDo.

Knutselen

Boekenleggers zijn er in vele vormen: bijvoorbeeld zelfgekleurd, gevlochten, met kralen of als boekenhoekje. Van 18 t/m 22 juli kunnen kinderen tussen de 5 en 8 jaar zelf hun boekenlegger maken tijdens de knutseluurtjes met vrije inloop.

Voorlezen in de bieb

Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van taal van elk kind. Van 25 t/m 29 juli zijn er gezellige voorleesuurtjes met vrije inloop voor kinderen en hun (groot)ouders.

Koken onder de vulkaan

"Eten en koken is voor mij una passione maggiore die in mijn genen zit. Deze grote passie vormt de ziel van mijn keuken", aldus Raffaela Amato. In deze keuken bereid ze gerechten geïnspireerd op familierecepten van de oude generatie. Met haar verhalen neemt ze de deelnemers aan deze activiteit, die plaatsvindt van 8 t/m 12 augustus,  mee op een culinaire reis rond Napoli en laat ze hen proeven van het echte Italia.

Boekjes & Babbels

Boekjes & Babbels is een voorlees-speel-muziek-uurtje voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen van 0 tot 4 jaar. Dit uurtje is van 10.30 tot 11.30 uur in de Bibliotheek Ulft. 

Meer informatie

Deelname aan alle activiteiten is gratis. Voor Robots in de Bieb en Koken onder de vulkaan is het wel nodig om van tevoren een plekje te reserveren. Dat kan via www.achterhoeksepoort.nl of 088-0062929.