nieuws

Welkom terug! lees meer

60
Aanvang: 13:15
Rabobankzaal - vrije zit
Genre: Reguliere film, Lezing

Aan de hand van de film After the Storm gaat psycholoog Joop Roelofs in op het thema ‘Dromen & Illusies!'

Inleiding thema:

In de filmlezing en in de film gaan we in op dromen en illusies. En daarmee worden niet de dromen bedoeld die we ‘s nachts in onze slaap hebben, maar de (dag)dromen waarbij we fantaseren over een betere toekomst, meer gelukkige situaties en meer welvaart. Die fantasie is vaak de reden, dat er zoveel mensen gokken en meedoen met kansspelen. In de hoop op het winnen van een grote som geld, die hen dan het nodige geluk moet verschaffen.

Hoewel er in eerste instantie niets op tegen is dat mensen over die voornoemde situaties fantaseren, bestaat hierbij wel het risico dat die mensen niet het heft in eigen hand gaan nemen, omdat ze te veel in hun dromen en illusies blijven hangen, terwijl ze toch beter deze energie hadden kunnen gebruiken om veranderingen concreet in de werkelijkheid en in hun eigen leven te realiseren.

In de film zien we hoe dromen en de daarmee samenhangende illusies een erg belangrijke rol spelen in het leven van hoofdpersoon Ryota.

Inleiding film:
De ooit bekroonde auteur Ryota verspilt het geld dat hij verdient als privédetective aan gokken en kan nauwelijks zijn kinderalimentatie betalen. Na de dood van zijn vader lijken zijn bejaarde moeder en mooie ex-vrouw door te gaan met hun leven. Als hij opnieuw contact probeert te krijgen met zijn aanvankelijk wantrouwende familie, strijdt Ryota om de controle over zijn leven terug te krijgen en iets te betekenen in het leven van zijn zoon.

Totdat hij op een stormachtige zomeravond de kans krijgt om de band werkelijk te versterken.

De film met humoristische scenes, wordt gespeeld door een geweldige cast en is geregisseerd door een regisseur, die een meester is in het tonen van relaties binnen gezin en familie.

Japan
Regie: Hirokazu Koreeda
Acteurs: Hiroshi Abe, Kirin Kiki, Yôko Maki
Genre: Drama
Lengte: 117 minuten
Leeftijd: AL
Jaar: 2017

Wanneer je aan de receptie ook een ticket voor de filmlezing van 30 september koopt, betaalt je slechts € 22,50.

De film kan ook zonder inleiding en nabeschouwing bezocht worden. Aanvang 14:00 uur, entree € 8,50 inclusief pauzeconsumptie (meer informatie). 

KOOP TICKETS