nieuws

Raad van Toezicht van stichting DRU Industriepark vervangt bestuursmodel lees meer

60
Zaterdag 16.02 2019
Zaterdag 16.02 2019
tickets €22 00
tickets €22 00

Knight of the Guitar

Akkerman/ Goudsmit/ Hayes/ Hoeke/ De Leeuw
Zaal open: 20:00
Popzaal - staanplaats
Aanvang: 20:30
Deurprijs: €25,00
Genre: Blues, Rock

Vijf topgitaristen hebben de krachten gebundeld: Jan Akkerman, Anton Goudsmit, John Hayes, Ruben Hoeke en Leif de Leeuw. Ze zijn allen meester in hun eigen genre, maar bewegen ook geregeld over muzikale grenzen heen. De gitaarhelden worden ondersteund door de vaste band van Jan Akkerman. Op de planken verder de vocalisten Brown Hill en Laurie Akkerman.

Bedenker van ‘Knight of the Guitar’ Jan Akkerman wil er graag een traditie van gaan maken om dit event te organiseren.  Verwacht gearriveerde grootheden naast aanstormende talent, bluesgiganten naast subtiele fingerpickers, soul- en jazzfreaks tegenover rockbeulen: alles wat er mogelijkerwijs uit een gitaar gehaald kan worden, zal te horen zijn.

Anton Goudsmit studeerde summa cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam. In 2010 werd Goudsmit de Boy Edgar prijs toegekend en in datzelfde jaar ontving hij een duiveltje voor beste Nederlandse popgitarist. Hij maakte deel uit van de oprichting van Benjamin Hermans New Cool Collective, maar heeft ook zijn eigen band The Ploctones.

Gitarist John Hayes is vanaf 1990 betrokken bij Mother’s Finest. De band scoorde een aantal wereldhits, waaronder ‘Baby Love’. Als lid van Mother’s Finest heeft John Hayes nieuwe alternatieve wegen bewandeld om de funk toegankelijker en vooral vetter te maken.

Ruben Hoeke vierde afgelopen  jaar zijn 25-jarig jubileum als bluesrocker. Hij werkte samen met Jan Akkerman, Thé Lau en Wouter Planteijdt en werd zelfs gevraagd voor de begeleidingsband van ex-Rolling Stone Mick Taylor. Hoeke is vrijwel continu on the road en daar komt voorlopig geen eind aan.

Leif de Leeuw is nog maar begin twintig, maar de Amersfoorter zwemt nu al in prijzen als beste bluesrockgitarist van de Benelux, beste band van Europa en gitaartalent van het jaar. Met zijn Leif de Leeuw-band bracht hij vorig jaar het uitstekend ontvangen debuutalbum Leelah uit.

Nestor Jan Akkerman tot slot behoeft niet al te veel introductie: zijn rijke carrière maakt hem tot een springlevend monument van de Nederpop.

Ga voor meer informatie naar het Facebook event en word lid van de Facebook groep om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom het poppodium.

KOOP TICKETS

Bekijk ook