Aanvang: 13:15
Rabobankzaal - vrije zit
Genre: Reguliere film, Lezing

Aan de hand van de film Just like our Parents gaan we in op het thema ‘Jezelf gevangen houden!'

INLEIDING THEMA:
In de filmlezing bespreken we de vele wijzen waarop wij onszelf - vaak onnodig en onbewust - teveel op een psychische en pijnlijke manier ‘gevangen’ houden.

Bijvoorbeeld door het op ons nemen van teveel verantwoordelijkheden en door de hardnekkige overtuiging dat we het iedereen naar de zin moeten maken. Maar dat doen we ook door middel van onze angsten en zorgen, door schuldgevoelens en door het steeds maar streven naar meer perfectie. Ook geheimen en leugens dragen bij aan onze ‘gevangenschap’, wat een eerlijke en open communicatie met anderen in de weg staat.

In de film zien we hoe Rosa zichzelf ‘gevangen’ houdt en op welke wijze zij zich daarvan probeert te bevrijden.


INLEIDING FILM:
Rosa is bezig met de wensen van haar familie. Ze vergeet daardoor vaak om aan zichzelf te denken. Haar carrière als toneelschrijfster heeft ze op een lager pitje gezet. Als kind van idealistische ouders en als moeder van twee veeleisende jonge meiden zit ze gevangen tussen de verwachtingen van twee generaties. Ook haar man biedt weinig steun: hij is regelmatig weg voor zijn werk en houdt zich nauwelijks bezig met de opvoeding van hun dochters. Wanneer Rosa’s moeder haar met een schokkende mededeling overvalt, besluit ze dat het nu een keer tijd wordt om zelf de regie over haar eigen leven in handen te nemen.

De film toont op een overtuigende manier de dilemma’s waarvoor werkende vrouwen zich geplaatst zien, namelijk de combinatie van de verantwoordelijkheden voor het drukke gezin, de familie en een veeleisende baan.

Land: Brazilië
Regisseur: Lais Bodanzky
Cast: Maria Ribeiro, Paulo Vilhena, Clarisse Abujamra
Genre: Drama
Duur: 102 minuten
Leeftijd: AL
Jaar: 2017

Film en filmlezing inclusief pauzeconsumptie €12,50. In combinatie met de eerste filmlezing Maudie van 24 februari, betaal je slechts € 22,50. 

De film kan ook zonder inleiding en nabeschouwing bezocht worden. Aanvang 14:00 uur. Film inclusief pauzeconsumptie € 8,50 (meer informatie). 

KOOP TICKETS

Bekijk ook