nieuws

Opening van DRU Inspiratiepunt lees meer

60
Vrijdag 05.04 2019
Vrijdag 05.04 2019
toegang gratis
toegang gratis

Achterhoekse Band Competitie

Zaal open: 20:00
Popzaal - staanplaats
Aanvang: 20:30
Genre: Rock, Pop

In 2019 wordt de negende editie van de Achterhoekse Band Competitie (ABC) gehouden op vrijdag 5 april. Dit gezamenlijke initiatief van Huntenpop en de DRU Industriepark heeft als doelstelling om talentvolle bands een kans te geven om zichzelf in de kijker te spelen.

Genoemde partijen hebben talentvolle Gelderse muzikanten/bands met een aantoonbare link met Achterhoek opgeroepen om zich in te schrijven. Evenals in 2018, zal ABC ook dit jaar uit één avond bestaan waarop de geselecteerde acts strijden om het felbegeerde prijzenpakket.

Het prijzenpakket omvat o.a.:
• Een podiumplek op Huntenpop 2019
• Studiotijd bij Silvox Studio
• Een fotoshoot met een professionele popfotograaf
• Clinic “Muzikaal ondernemen” door Popgilde

Iedereen is van harte welkom op vrijdagavond 5 april om de bands te bekijken, de toegang is gratis. Deze avond worden de bands niet alleen beoordeeld door een jury, maar ook het publiek beslist mee welke band dit jaar de winnaar wordt van de Achterhoekse Band Competitie!

De volgende acts zijn op vrijdag 5 april te zien:


THE BLACKTOP SYMPHONY
Deze driekoppige band staat op het podium met een heus orgel. Geïnspireerd door muziek uit de jaren zestig en zeventig brengen zij nummers met invloeden van zowel rock als blues en psychedelische muziek.

JOHN’S CROSS
John’s Cross is de band rondom singer-songwriter Sacha Reulink. Naar eigen zeggen is het een muzikale cross-over van verschillende stijlen, zolang er maar gitaar in zit.

NOW ITS US
Now its US maakt liedjes die getuigen van levenservaring op een bedje van de jaren tachtig. Verwacht heerlijke rock geïnspireerd door Editors en Nick Cave.

PROJECTION
Deze Winterswijkse band is melodisch, progressief en niet bang om risico’s te nemen. PROJECTiON speelt muziek die doet denken aan Alan Parsons Project en Marillion.

LIQUID LOVE MACHINE
Dit trio zorgt voor stevige rockabilly en rock ’n roll met een poppy randje. De liedjes gaan over vrouwen en alle andere dingen in het leven waarin je je kunt verliezen.

SPECIAAL ONDERWIJS
Een dynamische cross-over van hiphop en rock. Vorig jaar presenteerde de band het debuut Verboden voor meisjes, maar meisjes zijn deze avond gelukkig ook welkom.

Bekijk ook