nieuws

Opening van DRU Inspiratiepunt lees meer

60
Woensdag 12.06 2019
Woensdag 12.06 2019
toegang gratis
toegang gratis

Officiele opening Expositie Achterhoekse Stillevens van Louise te Poele

Zaal open: 19:00
Foyer
Aanvang: 19:30
Genre: Expositie

Kunstenaar Louise te Poele - geboren in Winterswijk en opgegroeid in Lievelde – kreeg de opdracht om voor negen gemeenten in de Achterhoek een stilleven te maken gebaseerd op hun rijke historie. De opdracht leverde negen prachtige kleurrijke stillevens op. De objecten -aangeleverd door stadsarchieven, musea, burgers en gemeenten- brengen de specifieke identiteit, kwaliteiten en specialiteiten per gemeente in beeld. De serie in totaal verbeeldt de samenhang van deze gemeenten en heeft de hele Achterhoek doorgereisd.

In opdracht van het Cultuur- en Erfgoed Pact Achterhoek heeft kunstenaar Jelko Arts een workshop ontwikkeld bij de expositie, speciaal voor basisscholieren en hun grootouders. Tijdens de officiële opening van de expositie in de gemeente Oude IJsselstreek zal Jerko Arts je meenemen in de geheimen die in de stillevens verborgen zitten en leer je meer over de geschiedenis van de regio.

De feestelijke opening is op woensdag 12 juni om 19.30 in het Portiersgebouw op het DRU Industriepark. Louise zal hier zelf haar werk toelichten. Iedereen is van harte welkom.

De expositie is t/m dinsdag 17 september gratis toegankelijk tijdens de openingsuren in de foyer van het Portiersgebouw.

Kijk voor het volledige programma op de website www.dru-industriepark.nl .

Bekijk ook