nieuws

Welkom terug! lees meer

60
Dinsdag 30.07 2019
Dinsdag 30.07 2019
toegang gratis
toegang gratis

Zomerse pianoconcerten

Nicole Rudi
Aanvang: 19:30
Rabobankzaal - vrije zit
Genre: Special

In het kader van de internationale muziekzomer ‘Campus Cleve’ brengen internationale studenten van de Internationaler Musiksommer Campus Cleve tijdens het Euregio Rhein-Waal Studentenmusikfestival prachtige pianoconcerten in onze theaterzaal. Tijdens vier verschillende avonden kun je genieten van de muziek van veelbelovende jonge pianisten afkomstig vanuit de hele wereld.

Nicole Rudi werd in 1995 in Wolfsburg (Duitsland) geboren in een Duits-Oekraïense familie en Nicole begon op haar vijfde met piano spelen. Reeds op haar negende had zij haar eerste wedstrijdervaring, en werd ze in de daaropvolgende jaren vereerd met tal van prijzen op nationale en internationale wedstrijden.

Op 15-jarige leeftijd verhuisde Nicole naar de pianolessen van prof. Wolfgang Zill, waar ze vervolgens haar Bachelordiploma  cum laude behaalde aan de Universiteit voor Muziek, Drama en Media in Hannover. Ze was ook winnaar van de Louis Spohr Ondersteuning Prijs voor "Bijzondere Artistieke Prestatie".

Dankzij een subsidie ​​van het Erasmus-programma studeerde Nicole in het academisch jaar 2017/18 aan de Universiteit voor muziek en podiumkunsten te Wenen in de pianoklas van Prof. Tim Ovens. In 2018 kreeg Nicole ook een eerste prijs in "Concorso Internazionale Città di Palmanova". Zij is in 2018 bekroond met een beurs van de Dr. Giesing Foundation. Sinds 2019 studeert Nicole voor een masteropleiding aan de HMTM Hannover in de klas van prof. Alexander Schimpf.

De veelgevraagde pianiste en kamermusicus Nicole Rudi concerteert in Duitsland, Polen, Oostenrijk, Nederland, Italië, Oekraïne en Litouwen. Nicole kreeg masterclasses van bekende musici als Oxana Yablonskaya, Gilead Mishory, Bernd Glemser, Piotr Paleczny, Bernd Goetzke, Jan Boguslaw Strobel, Frank Peters en Georg Friedrich Schenck.

Programma
F. Chopin: Drei Mazurken op. 63 

R. Schumann: Papillons op. 2

C. Schumann: Variationen über ein Thema von Robert Schumann op. 20

J. Brahms: Drei Intermezzi op. 117

F. Chopin: Polonaise op. 44

Programmawijzigingen voorbehouden.


 

Bekijk ook