nieuws

Welkom terug! lees meer

60
Zaterdag 03.08 2019
Zaterdag 03.08 2019
toegang gratis
toegang gratis

Zomerse pianoconcerten

Edwin Svaikovski
Aanvang: 19:30
Rabobankzaal - vrije zit
Genre: Special

In het kader van de internationale muziekzomer ‘Campus Cleve’ brengen internationale studenten van de Internationaler Musiksommer Campus Cleve tijdens het Euregio Rhein-Waal Studentenmusikfestival prachtige pianoconcerten in onze theaterzaal. Tijdens vier verschillende avonden kun je genieten van de muziek van veelbelovende jonge pianisten afkomstig vanuit de hele wereld.

Edwin Svaikovski is in 1994 in Vilnis, Litouwen geboren. Edwin Szwajkowski is prijswinnaar van de Internationale Chopin-pianowedstrijd in Narva, de pianowedstrijd in Sint-Petersburg en finalist van het internationale Chopin-pianoconcours in Hannover in 2019.

Hij trad op in Litouwen, Polen, Nederland, België, Duitsland, Rusland, Italië, Estland, Letland, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Denemarken en China. Als solist trad hij op met Philharmonic Orchestra in Tallinn, Narva, Kielce, Vilnius, St. Petersburg, Moskou, Pools Radio Orkest, Chopin University Symphonic Orchestra, Mozart Chamber Orchestra.

Edwin trad op het 69e en 70e Fryderyk Chopin pianofestival in Duszniki-Zdrój. Hij werd geëerd door de president van Litouwen voor al zijn artistieke prestaties.

Van Edwin zijn opnames gemaakt voor de Litouwse LRT op radio en televisie. Edwin Szwajkowski studeerde aan de Fryderyk Chopin University of Music in Warschau bij professor Alicja Paleta-Bugaj. Momenteel is hij een student van professor Georg Friedrich Schenck aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf.

De kunstenaar is een veelgeprezen interpretator van de werken van Wolfgang Amadeus Mozart. Hij heeft de meeste werken van de componist in zijn repertoire. In 2017 voerde hij pianoconcerten van Mozart uit in C grote KV 467 en C Major KV 415, en in 2018 voerde hij twee dubbele pianoconcerten KV 242 en KV 365 uit. Edwin concerteert ook in kamermuziek en in 2017 had hij een uitvoering met het piano-kwintet KV 452 in het Konzerthaus in Detmold.

Hij nam deel aan vele masterclasses met pianisten van wereldklasse, waaronder Ewa Pobłocka, Katarzyna Popowa-Zydroń, Michael Levin, Boris Petrushansky, Mikhail Woskresensky, Tamas Ungar, Janusz Olejniczak, Evgeni Bozhanov, Dina Yoffe.

Programma
J. S. Bach-F. Busoni: Chaconne d-Moll BWV 1004

W. A. ​​Mozart: Sonata F-Dur KV 533

Fr. Chopin: Mazurkas Op. 24, Scherzo E-dur Op. 54

Programmawijzigingen voorbehouden.


Bekijk ook