nieuws

Horeca arbeiders gezocht lees meer

60
Zaal open: 13:55
Rabobankzaal - vrije zit
Aanvang: 14:00
Genre: Reguliere film

INLEIDING FILM
Het is 1958, de tijd van het Wirtschaftswunder. Duitsland krabbelt op na de Tweede Wereldoorlog; de processen van Neurenberg en het eerste Auschwitz-proces zijn alweer bijna vergeten. Het verleden kan maar beter met rust worden gelaten, is de mening van velen. Dit denken ook de hoogste bazen op het ministerie. De geallieerden vinden eveneens dat de denazificatie is voltooid, en zelfs bondskanselier Adenauer is van mening dat dit betreurenswaardige hoofdstuk afgesloten moet worden.

Maar de jonge, rechtschapen officier van justitie Johann Radmann (Alexander Fehling), die ondanks zijn enorme ambities nog niet verder was gekomen dan verkeersdelicten, laat het er niet bij zitten. Hij is vast van plan een einde te maken aan de leugens en het zwijgen.

Land: Duitsland
Regisseur: Giulio Ricciarelli 
Cast: Alexander Fehling, André Szymanski, Friederike Becht,Gert Voss 
Drama 
124 minuten 
Leeftijd: vanaf 12 jaar

Jaar: 2014

Im Labyrinth des Schweigens is het speelfilmdebuut van de Italiaans - Duitse acteur en televisieregisseur Giulio Ricciarelli. De film is zeker geen rechtbankfilm, maar houdt het midden tussen een historisch drama en een spannende thriller.

De film confronteert ons niet alleen met de ‘zwarte bladzijden’ van de mensonterende periode van WO II, maar houdt ons tevens een ‘spiegel’ voor, wanneer we ons bewust worden van de schaduwkanten van onszelf. En hierbij de vraag stellend hoe wij in deze periode zelf gehandeld zouden hebben.

De film kan ook met inleiding en nabeschouwing bezocht worden. Aanvang 13:15 uur. Film inclusief pauzeconsumptie € 12,75 (meer informatie). 


 

KOOP TICKETS