nieuws

Terug naar beginjaren van Genesis lees meer

60
Zondag 29.092019
Zondag 29.092019
toegang gratis
toegang gratis

Foodevent Farm Food Family

Aanvang: 13:00
DRU Industriepark
Genre: Special

De Achterhoek beschikt over specifieke flora, fauna, landschappen, gewassen en producten en over gepassioneerde boeren, telers en producenten. Vooruitstrevende ontwikkelingen voor vraagstukken rond duurzaamheid, ketenvorming, circulariteit en verspilling zijn er in volle gang. Reden om iedereen bij de agro en food sector in de Achterhoek te betrekken. Op een smaakvolle manier!

De toegang voor het foodevent is gratis, aanmelden is gewenst. Deelnemen aan de proeverij kost €15. 
Meer informatie en inschrijven: farmfoodfamily

FARM FOOD FAMILY
Fooddesigner Katja Gruijters verdiepte zich in ingrediënten en producten afkomstig uit de Achterhoek, in opdracht van het Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek. In dit pact werken negen gemeenten samen aan de identiteit en vitaliteit van de regio. Dat zijn Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Katja traceerde families van ingrediënten en gewassen. Elke familie koppelde ze aan een gemeente op basis van historische, inhoudelijke of agro-technische gronden. Zo ontstond Farm Food Family. 
Het verbindende thema is ‘familie’. Dat verwijst natuurlijk naar ‘naoberschap’: het charmante Achterhoekse systeem dat mensen nog altijd aanmoedigt om een beetje naar elkaar om te zien. Maar het verwijst ook naar het verbindende karakter van het project, dat bezoekers en bewoners, consumenten en producenten door middel van events en workshops bij elkaar zal brengen. Er wordt nauw samengewerkt en afgestemd met professionals uit de agro- en foodsector. Zo zal dit project als opmaat fungeren voor Achterhoek Food, het platform dat de samenwerking versterkt tussen alle partijen, die zich bezighouden met het produceren van voedsel.

FOODEVENT EN WORKSHOPS

Op 29 september 2019, aan het einde van de oogstmaand, vindt de aftrap plaats op het DRU Industriepark in Ulft. Daar worden negen installaties gebouwd, waarin iedereen kan kennismaken met de gemeentelijke gewas- en productfamilies. Wie de smaken van de Achterhoek écht wil beleven kan bovendien deelnemen aan een proeverij. Vanaf oktober gaat Farm Food Family op foodtour door de Achterhoek. In elke gemeente wordt een workshop georganiseerd, waarin dieper in wordt gegaan op de verschillende families en de prachtige producten en ingrediënten uit de Achterhoek. 

PROGRAMMA FOODEVENT FARM FOOD FAMILY
13.00   Inloop
13.30   Welkom door Ester van de Haar, kwartiermaker Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek
13.35   Opening door Jan Markink, gedeputeerde Provincie Gelderland
13.45   Ontdek en proef de Farm Food Family onder leiding van Katja Gruijters!
17.00   Einde