nieuws

Horeca arbeiders gezocht lees meer

60
Zaterdag 21.092019
Zaterdag 21.092019
tickets €2250
tickets €2250

Toverfluit RAP

Mozarts Zauberflöte in opera, hiphop en rap
Aanvang: 20:00
Popzaal
Genre: Special, Jeugd/Familie

Rising star rapper en hiphopper Pjotr, Charlotte Margiono (coach), Johannette Zomer en Frans Fiselier zullen hun passie en ervaring inzetten om samen met jonge professionals en gevorderde amateurs een compleet eigen versie van Mozarts Zauberflöte te maken.

De Zomer Academie Zutphen gaat vanaf september 2019 een operaproject presenteren met de wereldberoemde ‘Zauberflöte’ van Mozart als uitgangspunt.
Deze voorstelling is een verhuring, tickets zijn te koop via https://zomeracademiezutphen.nl/. Het vindt plaats in de Popzaal, er is vrije zit. 

Binnen dit project zullen we alle kanten op gaan. Zo zijn er jonge rappers, een jongerenkoor, beginnende solisten, niet meer zo piepjonge maar zeer goede amateurzangers, oude rotten in het vak/gevestigde zangers en niet te vergeten een ambitieus amateurprojectkoor. Door binnen het project samen te werken met deelnemers uit verschillende muziekstijlen, kunnen we niet anders dan gezamenlijk opnieuw naar de Toverfluit kijken en daarmee het avontuur aan te gaan. Met een projectkoor gaan we op zoek naar een tegenkleur voor de zware en serieuze koorwerken. Het koor wordt naast de normale koren uit de Toverfluit nog wat vaker op ludieke wijze aan het werk gezet in bijvoorbeeld eigentijdse arrangementen van muziek van Papa (Leopold) Mozart. Zowel de koormannen als de koorvrouwen helpen vocaal gestalte te geven aan de rollen van Monostatos en de drie dames.

Met jonge rappers uit Zutphen voegen we nieuwe werken toe en maken een vertaalslag naar het heden, want de taal van Mozart is niet echt meer van deze tijd… De onderwerpen zijn dat echter wel – zo maken beide partijen kennis met elkaars muziekstijl.

Door de kruisbestuiving van deelnemers en muziek maken we het mogelijk om hernieuwd naar de wereldberoemde en veel gespeelde opera te kijken en luisteren. Samen duiken we in het werk, onderzoeken bekende muziekdelen, creëren nieuwe en maken zo een laagdrempelige voorstelling. Naast Mozarts originele Zauberflötemuziek voegen we ook andere werken van Mozart toe, verder klinkt er nieuwe, nog te componeren (rap)muziek.

Het eindresultaat is een opwindende, inspirerende operaversie, maar wel een voorstelling waarin het oorspronkelijke werk en de muziek nog steeds tot hun recht komen.

Website: https://zomeracademiezutphen.nl/

KOOP TICKETS