nieuws

We kunnen weer schaften! lees meer

60
Zondag 27.10 2019
Zondag 27.10 2019
Uitverkocht
Uitverkocht

Bodemschatten // Bodenschätze

Soundart Roadtrip Performance
Zaal open: 15:00
Ouhrlokaal
Aanvang: 15:30
Genre: Special

Het ijzer uit Ulft, de Bad Bentheimer zandsteen, bakstenen en weverijen, het Nederlands en het Duits, een saxofoon en een trompet: alles is geluid. De voorstelling Bodemschatten neemt je mee op een klank-archeologische reis door de Euregio. Klankkunstenaars Remco de Kluizenaar (NL) en Ansgar Silies (D) graven in de klankrijkdom van hun Heimat. Deze roadtrip leidt tot een verrassende, humorvolle en poëtische voorstelling die voortdurend verschuift tussen concert, storytelling en theater.

De Kluizenaar tourde tussen 1998 en 2010 regelmatig door de Achterhoek met zijn surfrockband Killerbananazz. Daarna verzamelde en bouwde hij honderden muziekinstrumenten. Hij componeert voor film en voor zijn locatietheatergroep Waterlanders, die sinds 2005 jaarlijks op Oerol speelt. Silies is zijn Duitse spiegelbeeld met electronica-band Bassfrucht, zijn filmmuziek voor WDR en theatervormgeving voor vele Duitse staatstheaters.

De twee heren hebben in de klankrijkdom van “Heimat Euregio”, én in hun samenwerking goud gevonden! 
Deze voorstelling is onderdeel van het programma van Münsterland Festival tijdens het Festivalweekend 10-jarig bestaan van DRU Industriepark. 

Kijk voor meer informatie op facebook.com/euregiosound.

Deze voorstelling is mogelijk gemaakt door INTERREG Deutschland-Nederland en wordt doorgevoerd in het kader van taNDem.

 

 

 

Bekijk ook