nieuws

Vrijdag 24 januari in het DRU Theater: Angela Groothuizen lees meer

60
Vrijdag 25.102019
Vrijdag 25.102019
tickets €1000
tickets €1000

Lezing over Leonardo da Vinci

Door Maria Driessen (kunsthistoricus)
Aanvang: 20:00
Bibliotheek
Deurprijs: €10,00
Genre: Lezing

Ter viering van het 10-jarig bestaan van het DRU Industriepark is in de Afbramerij op het DRU Industriepark een expositie over
Leonardo da Vinci.

De Bibliotheek Achterhoekse Poort organiseert in het jubileumweekend, op vrijdag 25 oktober, een presentatie in woord en beeld over Leonardo da Vinci met kunsthistorica Maria Driessen in de Bibliotheek Ulft.


Leonardo ging in de leer bij de schilder Andrea del Verrochio. Na zijn leertijd werkte hij lange tijd voor Ludovico Sforza, de hertog van Milaan. Daarna vestigde hij zich in Florence en Rome, om uiteindelijk de laatste jaren van zijn leven door te brengen in Amboise, werkend voor de Franse koning.


Da Vinci was een zeer veelzijdig man. Dat werkte voor en tegen hem. Zijn anatomiestudies zijn van een hoog niveau en zeer gedetailleerd. Zijn wetenschappelijke uitvindingen zijn pas in de moderne tijd gerealiseerd. Genialiteit en nieuwsgierigheid brachten hem tot inzichten waarmee hij zijn tijd ver vooruit was. Zijn brede belangstelling en de vele talenten waarover hij beschikte, waren er ook de oorzaak van dat veel artistieke opdrachten niet voltooid werden. Hij had er niet genoeg tijd voor of verloor zijn belangstelling, omdat zijn aandacht door andere dingen werd opgeëist. Gelukkig is er genoeg overgebleven om van te genieten en je over te verbazen.


Tijdens het jubileumweekend zal kunsthistorica Maria Driessen een presentatie in woord en beeld geven over het leven en werk van Leonardo da Vinci. Een mooie voorbereiding op een bezoek aan de expositie, maar ook om achteraf meer over deze veelzijdig kunstenaar te horen.

De lezing wordt gehouden in de Bibliotheek Ulft in het portiersgebouw van het DRU Industriepark op vrijdag 25 oktober van 20.00 tot 22.00
uur. Kosten leden € 7,50 niet leden € 10,00 (incl. koffie en thee). Inschrijven voor de lezing is
verplicht en mogelijk via www.achterhoeksepoort.nl.

KOOP TICKETS