nieuws

Vier met ons 10 jaar DRU Industriepark 🎂 lees meer

60
Aanvang: 13:15
Rabobankzaal - vrije zit
Genre: Reguliere film, Lezing

Aan de hand van de film Virgin Mountain gaan we deze middag in op het thema ‘Onvoorwaardelijke Acceptatie!'


 

INLEIDING THEMA

In de filmlezing bespreken we de vele manieren waarop wij in onze contacten met anderen kunnen omgaan.

Bijvoorbeeld door die ander vriendelijk, inlevend en met respect en aandacht te behandelen. Of op een juist onvriendelijke, zelfs vijandige wijze respectloos en met vooroordelen tegemoet te treden, waardoor die ander in grove mate tekort gedaan wordt.

Bovendien zijn er verschillen te constateren met betrekking tot bepaalde verwachtingen, die mensen – vaak onuitgesproken – ten aanzien van hun contacten hebben. Zoals verwachtingen die vaak gebaseerd zijn op het idee dat er voor elke prestatie ook een tegenprestatie verwacht wordt (‘Voor wat, hoort wat!’). Deze vorm van relaties kun je bestempelen als zogenaamde ‘zakelijke relaties’, ‘ruilrelaties’ of ‘voorwaardelijke relaties’.

Gelukkig zijn er ook andere contacten tussen mensen mogelijk waarbij personen gewoon onvoorwaardelijk geaccepteerd worden zoals ze zijn en waarbij er geen verwachtingen over bepaalde tegenprestaties zijn.

In de film zien we hoe de hoofdpersoon Fúsi op een bijzondere wijze met de mensen in zijn omgeving omgaat.

INLEIDING FILM

De 43-jarige Fúsi woont nog steeds thuis bij zijn moeder. Hij slaapwandelt door het leven van alledag waarbij routine het sleutelwoord is. Wanneer hij op een dag de levendige Sjöfn ontmoet, wordt zijn vrijgezellenbestaan volledig overhoop gegooid.

Eindelijk lijkt hij klaar te zijn om de volwassen wereld te betreden, zich kwetsbaar op te stellen en om vol goede moed aan het echte leven te beginnen.

Deze positieve film laat ons zien dat we mensen tegemoet kunnen treden zonder te verwachten dat daar iets tegenover staat. 

Land: IJsland / Denemarken
Regisseur: Dagur Kári 

Cast: Gunnar Jónsson, Ilmur Kristjánsdóttir en Sigurjón Kjartansson
Drama

94 minuten

Leeftijd: vanaf 12 jaar

Jaar: 2015

Film en filmlezing inclusief pauzeconsumptie €12,75. 

De film kan ook zonder inleiding en nabeschouwing bezocht worden. Aanvang 14:00 uur.
Film inclusief pauzeconsumptie € 8,75 (meer informatie). 


KOOP TICKETS