nieuws

Grote Oscarwinnaar komt naar Ulft lees meer

60
Aanvang: 20:00
Rabobankzaal
Genre: Theaterconcert

Al 45 jaar zijn de Nits de meest ongrijpbare band van Nederland met een ontzagwekkend oeuvre en nog steeds een kinderlijke nieuwsgierigheid. Immer onderweg tussen Athene en Helsinki met concerten vol dynamiek, humor, virtuositeit en een diepe Europese melancholie, alles met een stijlvolle veelzijdigheid. De band zoekt en vindt, er zijn nieuwe songs en muziek uit vorige albums die tijdens deze tournee een andere kleur krijgen.

In het universum van de Nederpop nemen The Nits een unieke positie in. De Amsterdamse groep werd in 1974 opgericht door Henk Hofstede en Alex Roelofs. Met Roelofs’ vervanger Robert Jan Stips (ex-Supersister) aan boord, brengen The Nits aan het begin van de jaren tachtig een aantal prima albums uit die ook internationaal aanslaan. Hoewel The Nits in het Engels zingen, laat de groep zich vaak inspireren door Nederlandse onderwerpen. Midden jaren negentig werkt de groep onder de naam Frits samen met cabaretier Freek de Jonge. 

De band heeft vernieuwing hoog in vaandel staan. Hun geluid is uniek en nooit lang hetzelfde. De groep had hits met nummers als NescioIn The Dutch MountainsAdieu, Sweet Bahnhof en Sketches Of Spain. In zowel binnen- als buitenland ontvangen zij nog steeds lof met hun platen en optredens. 

Dit theaterconcert vindt plaats in de Rabobankzaal. De voorstelling begint om 20.00 uur.

KOOP TICKETS