nieuws

De mythe van Bowie lees meer

60
Aanvang: 12:00
SSP hal
Genre: Special, Expositie

Huntenkunst is een internationale kunstmanifestatie, bedoeld voor professioneel werkende kunstenaars en galeriehouders.

Tijdens het weekend op 15, 16 en 17 mei presenteren 240 kunstenaars uit binnen- en buitenland hun werk in de SSP-HAL op het DRU Industriepark in Ulft.

Huntenkunst wil een platform bieden aan kunstenaars uit de hele wereld. Het evenement biedt zodoende volop gelegenheid tot het leggen van contacten.

Daarnaast wil de organisatie de belangstelling van het publiek wekken voor hedendaagse beeldende kunst. Gestreefd wordt naar het aanbieden van diversiteit, zowel in stijl als techniek. Door de aanwezigheid van de kunstenaar kan de bezoeker met de maker van gedachten wisselen.
Het internationale karakter van de beurs uit zich in het feit dat 25 landen zijn vertegenwoordigd. Behalve uit Nederland zijn kunstenaars afkomstig uit onder andere Duitsland, Oostenrijk, Zweden, België, Frankrijk, Zuid-Korea, Argentinië en de Verenigde Staten. Interessant zijn de verschillende invloeden, die te ontdekken zijn in verband met de afkomst van de kunstenaars. Jaarlijks wordt een land uitgeroepen tot themaland.

Themaland
Dit jaar is dat Estland. Acht kunstenaars uit dat land exposeren hun werk. Centraal in de expositiehal komt het Estlandse paviljoen. Tegelijkertijd exposeren zij ook in de Galerie bij de Boeken in het Portiersgebouw, van 4 mei tot 14 juni onder de titel ‘De Estlanders komen!’.
Het project met afgestudeerde studenten van Artez Arnhem was vorig jaar succesvol. Ook het komende evenement zal er speciale aandacht voor jonge kunstenaars zijn. Er is weer een speciaal paviljoen ontworpen, waarin acht pas afgestudeerde kunstenaars van Artez hun werk kunnen exposeren.

Openingstijden
Vrijdag 15 mei 17.00-21.00 uur
Zaterdag 16 mei 10.00-20.00 uur
Zondag 17 mei 10.00-18.00 uur

Entree
Entree is 10 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang.

KOOP TICKETS

Bekijk ook