nieuws

De zomerprogrammering op het DRU Industriepark lees meer

60
Zaterdag 25.07
Zaterdag 25.07
koop tickets
koop tickets

Clara Strobel (België)

10e Internationaal Euregio Rijn – Waal Studentenmuziekfestival
Aanvang: 19:30
Rabobankzaal - vrije zit
Genre: Klassiek Concert

Let op: voor dit evenement is een (gratis) toegangsbewijs vereist. 
Reserveer via deze link.

Gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, vrijwilligers én personeel staan te allen tijde voorop. Daarom volgen wij de RIVM richtlijnen nauwgezet en zorgen we overal voor 1,5 meter afstand.

Om die reden kun je voor onze voorstellingen voorlopig online maximaal tickets bestellen voor 2 personen. Bestel je er graag meer? Neem dan contact op met onze receptie via 0315 200150 of receptie@dru-industriepark.nlKaarten kunnen ook aan de deur voorafgaande aan de voorstelling besteld worden. 


Clara Strobel
(° Sint-Niklaas, België - 2002) stamt uit een muzikale familie en kreeg haar eerste pianolessen van haar vader. Van 2009 tot 2013 volgde ze pianoles aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in haar geboortestad bij Johan Lybeert. Tot dit jaar studeerde ze piano aan de “Robert Schumann Musikhochschule” Düsseldorf in de jong talent afdeling “Schumann Junior” in de klas van Prof. Barbara Szczepanska. Momenteel wordt ze begeleid door haar vader.

Clara is laureate van verschillende wedstrijden: 1ste prijs in de Duitse regionale muziekwedstrijd “Jugend Musiziert” voor kamermuziek (2008) en voor piano solo (2009), 3de prijs als jongste laureate bij de Cantabile Pianowedstrijd (2010) en de 1ste prijs bij de Steinway Wedstrijd (2013), waar ze ook verkozen werd om België te vertegenwoordigen op het 16de Internationale Steinway Festival voor de Jeugd in Hamburg (september 2014).

Daarnaast won ze in 2011 ook de cultuurprijs voor aanstormend talent van de stad Sint-Niklaas.

Concertervaring kon ze opdoen tijdens optredens in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zuid-Korea, zowel solo als in kamermuziekverband. Ze kreeg ook verdere muzikale impulsen tijdens masterclasses bij o.a.  Georg Friedrich Schenck, Yong Kyu Lee, Justas Dvarionas, Willem Brons, Daniel Blumenthal, Severin von Eckardstein, Jan Michiels, Frank Peters, Bernd Goetzke,Vitaly Samoshko en Lev Vinocour.Programma
L. van Beethoven - Sonate in E groot, op. 109
Vivace ma non troppo, Adagio espressivo
Prestissimo
Gesangvoll, mit innigster Empfindung

L. van Beethoven - Sonate in As groot, op. 110
Moderato cantabile, molto espressivo
Allegro molto
Adagio ma non troppo - Fuga. Allegro, ma non troppo

L. van Beethoven - Sonate in c klein, op. 111
Maestoso – Allegro con brio ed appassionato
Adagio molto semplice e cantabile

KOOP TICKETS

Bekijk ook