nieuws

De zomerprogrammering op het DRU Industriepark lees meer

60
Dinsdag 21.07
Dinsdag 21.07
koop tickets
koop tickets

Daniël Vissers en Peiyun Xue (Nederland)

10e Internationaal Euregio Rijn – Waal Studentenmuziekfestival
Aanvang: 19:30
Rabobankzaal - vrije zit
Genre: Klassiek Concert

Let op: voor dit evenement is een (gratis) toegangsbewijs vereist. 
Reserveer via deze link.

Gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, vrijwilligers én personeel staan te allen tijde voorop. Daarom volgen wij de RIVM richtlijnen nauwgezet en zorgen we overal voor 1,5 meter afstand.

Om die reden kun je voor onze voorstellingen voorlopig online maximaal tickets bestellen voor 2 personen. Bestel je er graag meer? Neem dan contact op met onze receptie via 0315 200150 of receptie@dru-industriepark.nlKaarten kunnen ook aan de deur voorafgaande aan de voorstelling besteld worden. 

Daniël Vissers
(1998) kreeg zijn eerste pianolessen op 9-jarige leeftijd. Toen hij dertien jaar oud was begon hij zijn studie in de jong talentklas
van het conservatorium in Maastricht bij Katia Veekmans. Op dit moment studeert Daniël in de bacheloropleiding op het Maastrichts
conservatorium bij Joop Celis. Daniël nam deel aan verschillende wedstrijden. Hij won prijzen bij het Prinses Christina concours in 2010, 2011 en 2015. In 2012 en 2014 was hij finalist bij de Prix Dominique in Venlo en in 2018 won hij de eerste
prijs bij de International V. Novak Competition in Tsjechië.

In 2018 won hij tevens de Tivolifondsdeskundigenprijs van de competitie Vriendencultuurprijs in Tilburg. In 2016 werd een opname van hem live uitgezonden op radio 4. Naast het solorepertoire is Daniël ook actief bezig met kamermuziek. Daniël nam deel aan masterclasses bij Alan Weiss, Jeroen Riemsdijk, Enrique Bagaria, Anastasia Safonova, Barbara Szczepanska, Boguslaw Jan Strobel, Georg Friedrich Schenck, Frank Peters en Enrico Pace.

Peiyun Xue werd geboren op 2 april 1991 en groeide op in Tilburg in een muzikale familie. Ze begon piano te spelen op haar 7de. In 2007 werd ze toegelaten tot de jong talent afdeling van het Conservatorium van Tilburg, waar ze les volgde bij Prof. Ton Demmers.

Bij het Prinses Christian Concours won ze in 2005 de 2de prijs en in 2007 de 1ste prijs. Ze was ook succesvol bij de Steinway Pianowedstrijd in het Concertgebouw Amsterdam met de 1ste prijs in 2008.

Na het afsluiten van haar middelbare studies (2009), vervolgde ze haar muzikale opleiding aan het Amsterdams conservatorium bij Prof. Marcel Baudet en Martijn van den Hoek. In 2014 studeerde ze aan de Imola Piano Academie en tussen 2015 en 2018 studeerde ze piano aan het Maastrichts conservatorium bij Joop Celis.

Peiyun was te horen tijdens talrijke live-concerten, o.a. voor Radio 4 in het Concertgebouw Amsterdam, de Grachtenconcerten, het Vrijthof in Maastricht, de Nieuwe Kerk in Den Haag en in Guangzhou, China.

Ze vervolmaakte zich tijdens masterclasses bij Paolo Giacometti, Geoffrey Madge, Igor Roma, Jan Wijn, Daniel Wayenberg en Enrico Pace.Programma
W.A. Mozart: sonate in Bes majeur KV 333
I Allegro
II Andante cantabile
III Allegretto grazioso
A. Scriabin: Deux poèmes op. 69 
S. Lyapunov: etude op. 11 no. 10 39;
(eventuele pauze)
Daniël Vissers en Peiyun Xue (quatre-mains):
F. Poulenc: sonate voor piano vierhandig
I Prelude
II Rustique
III Final
A. Dvorak: 
Legende op. 59 no. 1 in d mineur & non troppo, quasi;
Slavische dans op. 46 no. 8 in g mineur;
J. Brahms: uit Hongaarse dansen 
I Allegro molto in g mineur
V Allegro in fis mineur

KOOP TICKETS

Bekijk ook