nieuws

Marij laat zich graag verrassen door het onvoorspelbare lees meer

60
01.10 t/m 31.10 2020
Donderdag 01.10 2020
toegang gratis
toegang gratis

Benhanan Gast

Expositie
Aanvang: 10:00
Portiersgebouw
Genre: Expositie

Benhanan Gast is een veelzijdig kunstenaar die meerdere technieken gebruikt in zijn werken. Hij maakt lino’s, zeefdrukken, keramiek en schilderijen.

Benhanan komt uit een kunstenaarsfamilie maar is op aanraden van zijn ouders niet die kant op gegaan. Hij studeerde Tropische Landbouw en heeft in vele landen gewerkt. In 2004 loopt hij blijvend letsel op ten gevolge van een verkeersongeval in Thailand. Door de Niet Aangeboren Hersenletsel heeft zijn leven een andere wending gekregen, hij heeft zich op de kunsten gestort.

Bij Atelier 23 te Arnhem werkt Benhanan drie dagen in de week aan zijn kunstenaarschap. Hij schildert en maakt linosneden. Bij Michiel Zuidervaat heeft hij zeefdrukken geleerd. Dat zijn talent niet ongezien blijft blijkt uit de reeks exposities die Benhanan op zijn naam heeft staan. Vaak in Doetinchem, zijn woonplaats, maar ook daarbuiten.

Het werk van Benhanan kenmerkt zich inhoudelijk door de maatschappelijk betrokken thema’s. Titels zijn bijvoorbeeld ‘Arabische lente’, ‘kindsoldaat’, en ‘dictators’.

Zijn laatste werk bestaat uit linosneden van 12 vrouwelijke presidenten.

Bekijk ook