nieuws

Het nieuwe theaterseizoen biedt een uitgebalanceerd programma. lees meer

60
03.10 t/m 04.10
Zaterdag 03.10
toegang gratis
toegang gratis

Dierendagshow

Aanvang: 10:00
SSP hal
Genre: Special

Op zaterdag 3 oktober en zondag 4 oktober, het weekend van Werelddierendag, houdt Konijnen- en Pluimveefokkersvereniging Silvolde en Omstreken haar jaarlijkse dierendagshow in de SSP hal in Ulft.

Fokkers van vele verenigingen uit de regio sturen ruim 500 dieren in voor deze show.

Op zaterdag worden de konijnen, cavia’s, kleine knagers, grote en dwerghoenders, Serama’s (een kippenras), sier- en oorspronkelijke duiven, sier- en parkvogels die dit jaar zijn geboren gekeurd door de keurmeesters. Daarbij mag publiek aanwezig zijn. De keurmeesters beoordelen de dieren op bouw en type, maar ook op haar- of verenkleed, kleur, aftekeningen en de verzorging. Voor al deze onderdelen kunnen punten worden behaald, waarna een predicaat kan worden toegekend. Door het fokken van raszuivere dieren zijn de kleindierfokkers van belang voor het in standhouden van het Nederlands levend erfgoed. Voor alle bovengenoemde diersoorten hebben keurmeesters toegezegd om te keuren.
Verschillende konijnen- en pluimveeverenigingen presenteren hun dieren.

Door de SSP hal worden verschillende diergerelateerde bedrijven uitgenodigd om hun producten en/of diensten aan te bieden tijdens dit evenement.
Daarnaast zijn er demonstraties van de betrekkelijk nieuwe sport ‘Konijn-Hop’, leuk voor jong en oud. Een sport waarbij konijnen met zo weinig mogelijk fouten over een serie hindernissen springen, uitgeoefend volgens een tiental regels. Deze zijn ingesteld om het dierenwelzijn te waarborgen.

Openingstijden

Zaterdag 3 okotber 10.00-17.00 uur

Zondag 4 oktober 10.00-16.30 uur

Entree

De toegang is gratis.

Meer informatie op de website van KPV Silvolde.

Bekijk ook