nieuws

Van alles te beleven met gevarieerd najaarsprogramma lees meer

60
Zaal open: 13:30
Rabobankzaal
Aanvang: 14:00
Genre: Special
Streektaalfestival Plat Gespöld speelt zich dit jaar af op 8 november 2020 in het theater van DRU Industriepark. De Lobithse zangeres Rowan Langenhof vertegenwoordigt het jong talent op de bühne. Zij zingt liedjes van bekende Achterhoekse en Liemerse tekstdichters en componisten. De festivalorganisatie hoopt zo het vaak prachtige werk van Achterhoekse en Liemerse streektaalartiesten meer bekendheid te geven. Alan Gascoigne & Stef Woestenenk zijn ook van de partij, evenals Joop Boxstart & John te Dorsthorst. De presentatie is in handen van schrijver, zanger, verteller Frans van Gorkum
 
Gelderse Kleiroze
De Gelderse Kleiroze is de belangrijkste Oost-Gelderse muziekprijs voor een haevig liedje in de streektaal. Vorig jaar kreeg Jan Wilm Tolkamp met het lied Memento Mori het scholderklöpke.
 
Radiomakers uit Achterhoek en Liemers, samen de vakjury voor de Gelderse Kleiroze onder voorzitterschap van muzikant en streektaaldeskundige Hans Beernink, hebben de oogst van uitgebrachte streektaalliedjes tussen juni 2019 en mei 2020 beoordeeld. Ze selecteerden uit 32 bijzondere streektaalliedjes drie juweeltjes, die opgaan voor het scholderklöpke 2019. De drie genomineerde liedjes zijn Waorhen van Sandra Vanreys, Gi-j zit in mien ziel van Peter Loeters (tekstdichter Wil Lanters) en Ik heb ow schat van Udo & Denise.
 
De zangers van de genomineerde liedjes krijgen zondagmiddag in de Rabozaal van DRU Industriepark de kans van zich te laten horen. Het publiek beslist uiteindelijk wie de Gelders Kleiroze mee naar huis mag nemen.
 
Het festival wordt mogelijk gemaakt door het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek en het Erfgoedcentrum Achterhoek & Liemers.
 
In de Rabozaal zijn vanwege de coronavoorschriften veilig ingericht en daarom zijn er slechts 100 stoelen beschikbaar. Aangeraden wordt te reserveren om zeker te zijn van een plaats.
Tickets worden per één of maximaal twee verkocht via de website. Komt u uit één huishouden dan mag u via de receptie meer kaarten kopen.
 
Meld je aan voor het Facebook event.
KOOP TICKETS

Bekijk ook