nieuws

Naam voor nieuwe weg van rotonde naar DRU bepaal jij! lees meer

60
Vrijdag 17.09 2021
Vrijdag 17.09 2021
uitverkocht €19 50
uitverkocht €19 50

JIMI HENDRIX TRIBUTE TOUR 2021 / SEATED

50 YEARS IN HEAVEN
Zaal open: 20:00
DRU Poppodium
Aanvang: 21:00
Deurprijs: €22,00
Genre: Classic Rock

In verband met de aanhoudende maatregelen wordt deze show seated gehouden in onze theaterzaal . Je wordt geplaceerd per 1 of 2 stoelen op 1,5 meter van de andere gasten. 

TRIBUTE TO JIMI HENDRIX
Vrijdag 18 september 2020 was het 50 jaar geleden dat gitaarvirtuoos en muzikale grootheid Jimi Hendrix ons in verbijstering achterliet. Zijn plotselinge dood – op slechts 27 jarige leeftijd – sloeg in als een bom in de muziekwereld. Hendrix was de meest excentrieke gitarist ooit en is nog steeds een belangrijk inspiratiebron voor de huidige generatie muzikanten.  Zijn psychedelische gitaarspel ontketende eind jaren zestig een revolutie in de rock & roll. Zijn bezeten solo’s, linkshandig op die omgedraaide gitaar, soms met z’n tanden, soms in z’n nek; het zorgde voor een ware cultstatus. Achter Hendrix stond dan ook nog eens een Marshall-toren en onder zijn voet het kenmerkende wahwah-pedaal. Een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling was maar gelukkig kunnen we dit jaar deze geweldige muzikant alsnog eren.

Hendrix tribute band:
De basis van de Hendrix Tribute Band bestaat uit: Bauke Bakker - drums/zang; Reindert Kragt – basgitaar; Gertjan van de Weerd - toetsen/zang; en Rick Mensink - percussie. Speciaal voor dit eerbetoon wordt de band bijgestaan door een groep fantastische gitaristen/zangers, met daarin o.a. Vedran Mircetic (De Staat); Kees Lewiszon en Merijn van Haren (Navarone), Twan van Gerwen (o.a. Beef en Kenny B), Ed Struijlaart, Tommy Ebben, Gerrit Veldman en Henk Wesselink (Money & the Men).