nieuws

Reuzenei 'Project EGG' publiekstrekker tijdens nieuwe expositie in CIVON 'De Wereld van 3D printen' lees meer

60
Zondag 31.10
Zondag 31.10
toegang gratis
toegang gratis

Boekpresentatie Bas ten Have & Cor van Heerwaarden

Boekpresentatie en expositie
Aanvang: 14:00
Portiersgebouw
Genre: Special, Expositie

Bas ten Have (Silvolde, 1959) is na de middelbare school terechtgekomen in de zorg voor verstandelijk gehandicapten. In 1982 is hij slachtoffer bij een zeer ernstig auto-ongeluk in Sinderen. Na een lange revalidatie moet hij met een aantal handicaps zijn leven weer op zien te pakken. Dan leert hij in 1995 Cor van Heerwaarden kennen, die een theater-restaurant runt op zijn geboorte-eiland Texel. In de duinen hebben ze een prachtig atelier, tevens galerie. Bas werkt hier al jaren aan zijn abstracte schilderijen, vol verrassende kleuren.

Hij heeft zijn levensverhaal opgetekend in het boek ‘Sammy’. Het betreft een ontmoeting tussen twee mannen, de een is de man die Bas dacht te worden toen hij een jaar of 17 was, in Silvolde, en de ander is de man die hij uiteindelijk geworden is. Met handicaps, beperkingen, pijn, maar ook met veel lol, kunst, muziek, Texel en visie op de zorg. Deze twee mannen heten Gert en Herman, de namen van zijn twee opa’s. Het boek is een ode aan het lied van Ramses Shaffy. Een lied met 53 regels in een boek met 53 hoofdstukken, elk hoofdstuk met als titel een der zinnen uit het boek. Het mystieke uit de zinnen van het lied zit ook enigszins in het betreffende hoofdstuk.

Cor heeft ook een boek gemaakt met zijn levensverhaal. Zijn theateractiviteiten behelzen een flink gedeelte van het boek ‘Mijn Droom’, waar Bas ook een belangrijk aandeel heeft gehad. Om de presentatie extra inhoud te geven presenteren ze een cabaretprogramma van ca. 30 minuten met een aantal nummers uit hun repertoire.

In de DRU is het boek te koop en in het Portiersgebouw hangen enkele schilderijen van hem, die ook te koop zijn.

Reserveren is niet verplicht maar wordt op prijs gesteld en kan via receptie@dru-industriepark.nl of via 0315-200 150.

Let op: bezoekers moeten bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs tonen. Meer informatie vind je hier.

Bekijk ook