nieuws

Verborgen schat op zolder? Laat deze gratis taxateren tijdens opnamedag van 'Schatgraven' lees meer

60
23.10 t/m 07.12 2019
Woensdag 23.10 2019
toegang gratis
toegang gratis

Edo Hebinck

Expositie
Aanvang: 09:00
DRU Galerie
Genre: Expositie

Van 23 oktober tot 8 december exposeert de in Ede woonachtige kunstenaar Edo Hebinck in Galerie bij de Boeken. Zijn werk past prachtig in het Da Vinciproject, dat dan op het DRU Industriepark gehouden wordt. Zijn werk is ondergebracht in het ‘Museum Droom en Geheugen’. Net als Da Vinci creëert hij fantasiemachines. Machines waarvan niet van te voren vaststaat of ze functioneren, maar in ieder geval een nieuwe wereld openen, grens verleggend zijn. Hij beschouwt zich als onderzoeker, werktuigbouwer en als beschouwer. Het gaat om aspecten zoals het scheppen, het realiseren, herscheppen en het zich herinneren. Ook zijn titels wijze op echtheid en tegelijkertijd op een gefantaseerde werkelijkheid. In deze droomwereld horen titels zoals Utrechtse microscoop, druppelbeeldsequentie en korrelbeeldkijker. Het wordt een spelen met wetenschappelijk aandoende termen.

Deze expositie is onderdeel van ons jubileumweekend.

                             

Bekijk ook