nieuws

Eerste editie van Tribute @ the Park lees meer

60
Woensdag 12.04 2023
Woensdag 12.04 2023
toegang gratis
toegang gratis

JAFA Festival

Aanvang: 09:00
DRU Industriepark
Genre: Special

Op woensdag 12 april is het JAFA filmfestival (Jonge Achterhoekse Film Artiesten) terug op het DRU Industriepark. Honderden leerlingen van verschillende Achterhoekse scholen zullen op deze dag hun zelfgemaakte film aan het grote publiek tonen. Voor het eerst wordt het programma dit jaar uitgebreid met een activiteiten dag die volledig in het kader staat van film.

Alle leerlingen volgen een dagprogramma met workshops, demonstraties, voorstellingen en interviews over het hele DRU Industriepark. Aan het einde van de dag vindt de prijsuitreiking van de JAFA filmwedstrijd 2023 plaats. Talloze Achterhoekse leerlingen de afgelopen maanden hard gewerkt om mee te dingen naar een prijs. De vakjury heeft een keuze gemaakt uit de ingezonden films in verschillende categorieën als animatie, clips, live action fictie en 1 minuut-films. De winnende films worden ingezonden naar het Nationaal Film Festival voor Scholieren (NFFS). In 2023 heeft de JAFA winnaar voor de beste animatie film ook de eerst prijs gewonnen de Nationaal Film Festival. Deze film was toen door scholieren van Ludger College gemaakt. De leerlingen worden als prijs uitgenodigd om dit jaar naar Griekenland te gaan om mee te doen aan de Europeese Film Festival voor jongeren.

JAFA festival is ook een kennis platform voor alle scholieren van de Achterhoek.

Op de site zijn online programma samengesteld. Met behulp van gratis toegankelijke workshops leerden de jongeren zelfstandig de basis voor het maken van hun eigen film. De gratis workshops blijven permanent beschikbaar op jafafestival.com.

Sinds dit jaar is er op de website van JAFA van alles over opleidingen, scholen en beroepen uit de filmwereld te vinden. De bedoeling is om de scholieren te interesseren en informeren over de mogelijkheden en werkgelegenheid in dit mooie vak.

De organisatie hoopt met het uitgebreide programma veel leerlingen te enthousiasmeren voor (een opleiding en beroepskeuze in) de filmindustrie, en hen te stimuleren op een actieve manier bezig te zijn met het maken van kunst.

JAFA 2023 gaat door op woensdag 12 april van 08.45 tot 14.30 en wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek.

Let op: dit is een besloten evenement. De scholieren volgen de activiteiten dag op basis van voorinschrijving. 

Bekijk ook