27.05 t/m 28.05 2022
Vrijdag 27.05 2022
toegang gratis
toegang gratis

NGK Smedendagen

Aanvang: 10:00
DRU Industriepark

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei 2022 organiseert het Nederlands Gilde van Kunstsmeden in samenwerking met de werkgroep IJzeren Ring (gemeente Oude IJsselstreek) de smedendagen. De NGK Smedendagen vinden plaats voor de SSP hal. De DRU in Ulft staat symbool voor de ijzerindustrie in de Achterhoek, die sinds de 18e eeuw furore maakte. Lange tijd was de DRU de belangrijkste werkgever in de regio. Waar de DRU vroeger symbool stond voor de ijzerindustrie, is het tegenwoordig een van de meest geslaagde voorbeelden van hergebruik van industrieel erfgoed in Nederland.

Vandaar dat de DRU een erg toepasselijke locatie is om de Smedendagen te organiseren. Smeden maken de meest uiteenlopende voorwerpen van ijzer, staal en andere metalen. Hekken, toegangspoorten, schoorsteenkappen, bekroningen, hang- en sluitwerk, gereedschappen; te veel om op te noemen. De Smedendagen worden al sinds 30 jaar georganiseerd tijdens het weekeinde van Hemelvaart. Smeden uit binnen- en buitenland komen samen om kennis te delen, samen te werken, prachtig smeedwerk te maken en ze geven ook demonstraties. Voor kinderen (niet de allerkleinsten) is er beperkt mogelijkheid om onder begeleiding van een deskundige smid zelf ook te smeden. Een oeroud, maar springlevend vak!

Tijdens deze smedendagen wordt een verplaatsbaar multifunctioneel informatiebord gesmeed met daarin het logo van de DRU verwerkt.

De smedendagen vinden zowel vrijdag als zaterdag plaats van 10.00 uur tot 16.30 uur, toegang is gratis. Meer informatie: www.smeden.nl

Bekijk ook