nieuws

Oosterlicht op de waakvlam: Kidsrun gaat niet door lees meer

60
Vrijdag 25.11
Vrijdag 25.11
toegang gratis
toegang gratis

Orange the world

Stop geweld tegen vrouwen
Zaal open: 19:15
Conferentiezaal
Aanvang: 19:45

Op vrijdag 25 november organiseren de Rooie Vrouwen Oude IJsselstreek en de gemeente Oude IJsselstreek in samenwerking met Veilig Thuis een avond rondom het thema geweld tegen vrouwen. 
Tijdens deze avond krijgen bezoekers de documentaire ‘Belaagd’ te zien. Deze documentaire gaat over onveiligheid van vrouwen in de breedste zin.

Daarna volgt een debat waarin ingegaan wordt op de verschillende vormen van geweld tegen vrouwen. En wat gemeenten en VT doen om de veiligheid van vrouwen te verbeteren.

Iedereen is van harte welkom om deze avond bij te wonen in de Conferentiezaal van het Portiersgebouw. Inloop vanaf 19.15 uur en start programma 19.45 uur.

 

Jaarlijkse Orange the World campagne

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen. De campagne duurt tot 10 december, en de tussenliggende dagen zijn de wereldwijde ‘16 Dagen van Actie tegen Geweld tegen Vrouwen’. 

In Nederland doet inmiddels een overgrote meerderheid van de gemeenten en provincies jaarlijks mee aan de campagne, bijvoorbeeld door een gebouw oranje uit te lichten of de Orange the World vlag uit te hangen, en door in de gemeenteraad, provinciale staten en lokale samenleving extra aandacht te besteden aan het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Thema 2022: Iedereen kan helpen geweld te voorkomen

In 2022 is het thema van de campagne in Nederland preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn van cruciaal belang, maar we moeten ook meer gaan investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen; individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens te betrekken. Juist zij kunnen het verschil maken, bijvoorbeeld door elkaar aan te spreken over grensoverschrijdend gedrag.

https://www.orangetheworld.nl

Bekijk ook