Vrijdag 08.04 2022
Vrijdag 08.04 2022
uitverkocht €25 00
uitverkocht €25 00

DeWolff

Zaal open: 20:00
DRU Poppodium
Aanvang: 20:30
Genre: Rock, Pop

Toen Roger Glover hen live hoorde spelen, dacht hij dat zijn Deep Purple Mark II zonder hem op het podium stond te blazen; Seasick Steve waande zich terug in 1972 en hoorde The Allman Brothers spelen toen hij backstage ontwaakte uit een diepe slaap… Maar wat beiden daadwerkelijk hoorden was natuurlijk DeWolff: een jong en vuurspuwend Hammond-aangedreven powertrio uit Nederland.

DeWolff bracht reeds 8 studio albums, 2 live albums, 2 EP’s, een live album met het Metropole Orkest (live @ Koninklijk Theater Carré) en een live DVD uit, wonnen in 2019 een Edison voor ‘Best Rock’, in 2020 een Buma Award voor ‘Live Like You’ en namen ook al ooit een album op in het diepe zuiden van de VS met Black Keys-producer en Grammy winnaar Mark Neill. Daarnaast hebben ze ook hun eigen volledig analoge Electrosaurus studio, waar ze al meerdere veelgeprezen albums (ook voor anderen) hebben opgenomen en geproduceerd. Inmiddels is deze studio op zichzelf een hoeksteen geworden in het nieuwe hoofdstuk van de Nederlandse roots-rock geschiedenis. En dit alles terwijl de heren zelf pas in hun twintiger jaren zijn. Robin Piso en de broers Luka en Pablo van de Poel zijn enkele van de meest gedreven, energieke en virtuoze muzikanten die je ooit zult tegen komen. Extra gehard door het jarenlange touren. Pablo is zelfs al twee keer verkozen tot de # 1 gitarist van de Benelux. Ze hebben al meer dan 1000 shows gespeeld door heel Europa, Australië, Indonesië en zelfs Rusland en prediken zo hun explosieve mix van bluesrock met een vleugje soul en psychedelica. Ze maken niet alleen muziek, ze ademen muziek. Je hoeft daarom maar 2 minuten van een DeWolff-show mee te maken om te begrijpen waarom muziek uit de gouden eeuw van de rock nog steeds een plek heeft in de 21ste eeuw.

Support: Ivan & The Parazol
De carrière van Ivan & The Parazol als Engelstalige band duurt alweer bijna tien jaar. Het succes in het thuisland was voor de band eigenlijk net zo verrassend als het succes over de grens. Commercieel succes van niet-Hongaarse muziek in Hongarije was destijds nog erg zeldzaam. Tegelijkertijd wisten ook maar weinig Hongaarse artiesten internationale stappen te zetten. Ondanks dit alles wist Ivan & The Parazol uit te groeien tot één van de meest invloedrijke bands in Hongarije in de jaren ‘10, met een sterke fanbase in omliggende landen en een drang naar meer… 

De stiltes tussendoor worden gevuld door Platendraaier Wim Behre. Wim heeft een passie voor vinyl, zowel vintage als recent. Hij draait soul, country, funk, rhythm & blues, garagerock, punk, psychedelisch, jazz, reggae én rock’n roll. Het dansbare. Het tot tranen roerende. Het dit-kun-je-toch-niet-menen-zo-steengoede. Hij zorgt ervoor dat een doorsnee avond omgetoverd wordt tot momenten van genieten. Zijn contacten met artiesten zorgen ervoor dat hij regelmatig als een van de eersten een nieuw nummer kan presenteren om dit vervolgens te combineren met parels uit het verleden.

Meld je hier aan voor het FB event.

Blijf op de hoogte via de DRU Poppodium groep!

Bekijk ook