Zaal open: 14:30
DRU Poppodium
Aanvang: 15:00
Genre: Tribute, Pop

'De beste strot van Nederland', zo wordt Rick DeVito vaak omschreven door talentscout Henkjan Smits. Maar Rick is meer dan zijn soulvolle stem, het was zijn energieke performance en natuurlijk zijn repertoire, met The Frog en solo.

“Rick is niet te kopiëren", stelt Erwin van Remmen van de tribute-band Back to DeVito. “Wij geven onze eigen draai aan zijn nummers, maar het is voor ons wel een eerbetoon aan één van de grootste funkzangers van Nederland."

Rick ontdekt zijn stem in de jaren '70, als hij samen met gitarist Age Kat een bandje opricht. Begin jaren '80 boekt de band als The Frog grote live-successen in Nederland, Duitsland en Scandinavië. Als The Frog stopt, gaat Rick solo verder en zijn discografie telt 9 albums. Vanaf 2015 gaat de zanger het rustiger aan doen en hij verhuist naar Ibiza, waar hij op 26 juni 2018 overlijdt.

Op dat moment is Van Remmen al bezig met het vormen van Back to DeVito, dat doet hij overigens met de zegen van de zanger zelf, die tijdens een gesprek in 2016 de optie open laat om zelf een keer mee te zingen. Helaas is het daar nooit van gekomen.

Lain Barbier wordt bereid gevonden om de zang op zich te nemen en samen met Van Remmen en de andere muzikanten heeft hij de afgelopen jaren hard gewerkt om het repertoire van The Frog en DeVito solo eigen te maken. En dat is vanaf nu live te zien op het podium! Geniet weer van We Got Love, Tower Of Babylon, Eva en Two Together met Back To DeVito.

Back To Devito is: Lain Barbier: Lead vocals Erwin van Remmen: Drums Paul Beyerinck: Bas Guus van de Mond: Gitaar Robert Brands: Toetsen Ans Tolkamp: Backing Vocals Karen Everaarts: Backing Vocals Martin Hiddink: Trompet Harmen Jan Teule: Tenorsax Paul Rademaker: Trombone Raymond Ubbink: Percussion / Backing Vocals

 

Als speciale gast hebben niemand minder dan Age Kat, partner in crime bij The Frog, die ons het verhaal gaat vertellen over zijn muzikale relatie met Rick en the Frog.

Dit zal uiteraard muzikaal door hemzelf worden ondersteund en wie weet, wellicht mede door de band.

Je zou het muzikale leven van gitarist Age Kat kunnen samenvatten met een variant op die telecom-reclame van weleer. ‘Wie had dat gedacht? Van spelen voor 200.000 man tot het maken van een cd’tje in een oplage van 200?’ Maar dat zou een tegenstelling suggereren die er niet is. Ja, Age heeft met de band The Frog ooit voor 200.000 mensen opgetreden in het voorprogramma van The Rolling Stones, en onlangs, rond zijn 65ste verjaardag, heeft hij zijn derde solo-cd gepresenteerd, een cd in een bescheiden oplage van 200. Maar het is hem altijd puur om de muziek gegaan. Daar gaan we dan ook echt iets van horen tijdens deze middag.

 

Voorafgaand aan het optreden zal Yara Beeks op het podium staan.

Na het meedoen en winnen van verschillende talentenjachten bracht Yara in 2018 haar eerste single ‘Only Love’ uit op 13 -jarige leeftijd. Dit was een samenwerking met de Engelse singer/songwriter Mike Toole waarmee zij later meerdere tours heeft gedaan op Mallorca. Vanaf die tijd heeft haar liefde voor Country diepgang gekregen. Yara laat zich inspireren door onder meer Vince Gill, Ilse de Lange en Allison Krauss. In 2019 bracht Yara haar eerste eigen geschreven single The Long Road uit. Een lied dat het verhaal vertelt over de lange weg die zij aflegt om de artiest te worden die ze wil zijn. Als singer-songwriter schrijft Yara over het dagelijks leven dat voor ons allemaal herkenbaar is. Soms is muziek de beste troost zoals je kunt horen in haar single ‘Last Tear’.

KOOP TICKETS

Bekijk ook