nieuws

Bijzondere theatervoorstelling met acteurs met Niet-Aangeboren Hersenletsel lees meer

60
Zaterdag 11.03 2023
Zaterdag 11.03 2023
toegang gratis
toegang gratis

Muziek Meeting Achterhoek

Ontmoetingsplaats voor Achterhoekse muzikanten
Aanvang: 12:00
Externe locatie
Genre: Special

 

Op zaterdag 11 maart organiseren DRU Poppodium en Amphion Cultuurbedrijf de Muziek Meeting Achterhoek. MMA is een gratis dag voor iedereen die zich regelmatig met muziek bezig houdt: van producers tot hiphopartiesten, boekers, managers, podcasters, technici, programmeurs en podia. Alle stijlen worden vertegenwoordigd: van rap tot house en classic tot pop. Gedurende de dag kunnen deelnemers genieten van verschillende paneldiscussies, masterclasses en een afsluitende netwerkborrel.


Tijdens Muziek Meeting Achterhoek vinden er twee paneldiscussies plaats.

Het panel  “Haal alles uit Spotify! “ maakt je wijzer in de wereld van streaming. Een track of album op Spotify krijgen is 1, maar hoe kom je in de juiste playlist? Hoe pitch je je muziek? Hoe zorg je dat meer mensen je vinden en hoe kom je aan meer luisteraars?
In dit panel horen we tips van Roel Wensink die als professional muzikanten verder helpt met Spotify en wordt de kant van de muzikant belicht door Stephanie Struijk die je wellicht nog kunt kennen als Stevie Ann waarmee zij ooit op Pinkpop stond. .

 

In het panel “Showcase vs normaal optreden” gaan we het hebben over de verschillen tussen deze optredens. Wat doe je anders? Waar moet je specifiek op letten? Hoe stel je je setlist samen om een zo goed mogelijke indruk achter te laten? We doen dit met Pim Kokkeler, programmeur van het BAM! festival en zakelijk/artistiek leider van het belangrijkste showcasefestival van het Oosten: Booster Festival. Daarnaast is Pim ook muzikant en speelt oa bij Kenny B en diverse andere projecten.

Tweede gast is muzikant Anouk van der Kemp. Anouk speelt in de band Snow Coats en heeft met haar band als op verschillende showcasefestivals als Popronde en ook Booster gestaan. Daarnaast tourt ze regelmatig met Snow Coats door binnen en buitenland.

De presentie van de 2 panels tijdens de Muziek Meeting is in handen van Rosalie Meijer.

Derde onderdeel is “Update talentmakelaars Achterhoek” door Erik Ramaker, talentmakelaar pop Achterhoek.

In deze presentatie wordt je meegenomen langs alle kansen voor muzikanten in de Achterhoek.

In 2022 gingen zgn talentmakelaars van start, op het gebied van urban en hip-hop zijn dat Jesse Klein Entink en Melvin Dijkema.

Erik Ramaker, talentmakelaar pop Achterhoek, praat je bij over de nieuwe concertreeks Gelders Goed die in 2023 van start gaat in de regio. Hij kijkt vast vooruit naar de Dag van de Achterhoekse Popmuziek. We kijken vooruit en lichten vast een tip van de sluier op van een nieuw platform voor muzikanten uit het Oosten van Nederland en klap op de vuurpijl: de Achterhoek krijgt een eigen muziekplatform! Hoe het gaat heten en wat je ervan kunt verwachten hoor je op 11 maart op de Muziek Meeting Achterhoek.


De dag vindt plaats tussen 12:00 - 17:30 en wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel. Gedurende de borrel hebben deelnemers de kans om na te praten met enthousiaste vakgelijke en aanwezige specialisten. De perfecte kans om jouw netwerk uit te breiden. Tijdens de borrel zijn er korte showcases van Achterhoekse artiesten.

Aanmelden via dit aanmeldformulier

Aanmelden kan tot op de dag zelf, via de link hierboven. Alleen dan liggen er voor jou bij binnenkomst twee consumptiebonnen klaar voor de netwerkborrel. Maar je mag ook last minute binnen komen lopen.

Locatie: MMA 2023 vindt plaats in Amphion Film, Hofstraat 2, te Doetinchem

Bekijk ook