nieuws

Verborgen schat op zolder? Laat deze gratis taxateren tijdens opnamedag van 'Schatgraven' lees meer

60
Zaal open: 10:30
Ouhrlokaal
Aanvang: 11:00
Genre: Klassiek Concert

Het Oost Nederlands Kamerkoor staat sinds 1993 onder leiding van Rob Vermeulen en is in 1965 opgericht door Chiel de Leeuw. De thuisbasis van het Oost-Nederlands kamerkoor is de Catharinakerk in Doetinchem. Het koor staat onder haar bezoekers bekend als een koor dat met de uitvoeringen mensen weet te raken. Elk concert is een beleving. Jaarlijks worden er 3 programma’s, veelal a capella, verzorgd die meerdere malen worden uitgevoerd in binnen- en soms buitenland. In 2011 deden ze samen met Musica Vocale mee aan een festival in Beiroet met Het concert voor Koor van Alfred Schnittke. In 2018 hebben de 2 koren ditzelfde werk op verschillende plekken in Nederland uitgevoerd. In 2017 gaf  het ONK 2 concerten in Roemenië.
Enkele hoogtepunten de afgelopen jaren waren:  de Johannespassie van Wolfgang Sauseng, De Kanon Pokajanen van Arvo Pärt, de Vespers van Rachmaninov, in november 2018 i.v.m. het 25-jarig jubileum van onze dirigent het Dixit Dominus van Händel en onlangs, samen met Musica Vocale, het Requiem voor de aarde van en met Paco Peña in Zevenaar, Doetinchem, Wageningen en Arnhem, samen met vele partners.

 

Rob Vermeulen

Rob Vermeulen (1961) studeerde aan de conservatoria van Arnhem en Rotterdam, waar hij onder meer het einddiploma koordirectie behaalde bij Barend Schuurman. Daarna bekwaamde hij zich in orkestdirectie o.a. bij Sir John Eliot Gardiner, Sir Edward Downes, Peter Eötvos en Ferdinand Leitner.

Hij is, naast zijn docentschap aan de Hogescholen voor de Kunsten in Arnhem en Utrecht, tevens dirigent van Musica Vocale uit Wageningen en het Bachkoor Nijmegen, waarmee hij veel uitvoeringen samen met het Gelders Orkest geeft. Hij is jarenlang dirigent geweest van het Nederlands Concertkoor, Projectkoor Utrecht en bij het Projectorkest van de Twintigste Eeuw. Ieder jaar leidt hij de Young Composers Meeting, waarbij 16 jonge componisten uit de hele wereld voor Orkest de Ereprijs een stuk componeren.

KOOP TICKETS

Bekijk ook