Zaterdag 23.07
Zaterdag 23.07
toegang gratis
toegang gratis

Jakub Capała

Euregio Rijn-Waal Studentenfestival
Zaal open: 19:15
Rabobankzaal
Aanvang: 19:30
Genre: Klassiek Concert

Vrije entree, reserveren is niet nodig.

Ook dit jaar is het DRU Industriepark een van de locaties voor het Internationale Euregio Rijn-Waal Studentenfestival. Deelnemers volgen gelijktijdig de parallel lopende Kawai Heinrich Neuhaus Masterclasses en kunnen het nieuw geleerde direct toetsen aan de uitvoeringspraktijk. Na het grote succes van de vorige editie, die in de regio op groot enthousiasme werd onthaald, waarbij tijdens 124 concerten in 2 weken veel publiek werd verwelkomd, hebben de organisatoren de samenwerking met de deelnemende steden en gemeenten nog verder uitgebouwd. 

Deze zomer zullen 33 jonge pianisten uit Australië, België, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Estland, Hongarije, IJsland, Italië, Kosovo, Letland, Litouwen, Moldavië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Rusland, Turkije en Zuid-Korea garant staan voor hoogstaande interpretaties tijdens 124 concerten in de Euregio Rijn-Waal. De pianisten zijn allen uitzonderlijk getalenteerde jongeren die aan diverse conservatoria in Europa studeren, zich voorbereiden op een auditie of een concours of zich na het afsluiten van hun studie nog verder willen bekwamen. 

De toegang tot de concerten is gratis. U wordt van harte uitgenodigd om onze concerten te bezoeken en een rechtstreekse donatie voor de pianisten te geven. Uw giften geven onze deelnemers de mogelijkheid hun cursusgeld terug te verdienen, wat voor studenten zeker niet onbelangrijk is. Alle giften na afloop van de concerten gaan volledig naar de concerterende pianisten. 

In Ulft vinden dit jaar 4 bijzondere concerten plaats, gespeeld door uitmuntende jonge pianisten. Op zaterdagavond 23 juli speelt Jakub Capała (Polen) werken van J.S. Bach, Fr. Chopin en M. Ravel. 

Bekijk ook