Dinsdag 26.07
Dinsdag 26.07
toegang gratis
toegang gratis

Nicolas Absalom

Euregio Rijn-Waal Studentenfestival
Zaal open: 19:15
Rabobankzaal
Aanvang: 19:30
Genre: Klassiek Concert

Vrije entree, reserveren is niet nodig.

Ook dit jaar is het DRU Industriepark een van de locaties voor het Internationale Euregio Rijn-Waal Studentenfestival. Deelnemers volgen gelijktijdig de parallel lopende Kawai Heinrich Neuhaus Masterclasses en kunnen het nieuw geleerde direct toetsen aan de uitvoeringspraktijk. Na het grote succes van de vorige editie, die in de regio op groot enthousiasme werd onthaald, waarbij tijdens 124 concerten in 2 weken veel publiek werd verwelkomd, hebben de organisatoren de samenwerking met de deelnemende steden en gemeenten nog verder uitgebouwd. 

Deze zomer zullen 33 jonge pianisten uit Australië, België, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Estland, Hongarije, IJsland, Italië, Kosovo, Letland, Litouwen, Moldavië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Rusland, Turkije en Zuid-Korea garant staan voor hoogstaande interpretaties tijdens 124 concerten in de Euregio Rijn-Waal. De pianisten zijn allen uitzonderlijk getalenteerde jongeren die aan diverse conservatoria in Europa studeren, zich voorbereiden op een auditie of een concours of zich na het afsluiten van hun studie nog verder willen bekwamen. 

De toegang tot de concerten is gratis. U wordt van harte uitgenodigd om onze concerten te bezoeken en een rechtstreekse donatie voor de pianisten te geven. Uw giften geven onze deelnemers de mogelijkheid hun cursusgeld terug te verdienen, wat voor studenten zeker niet onbelangrijk is. Alle giften na afloop van de concerten gaan volledig naar de concerterende pianisten. 

In Ulft vinden dit jaar 4 bijzondere concerten plaats, gespeeld door uitmuntende jonge pianisten. Op dinsdagavond 26 juli speelt Nicolas Absalom (VK) werken van L. van Beethoven, J. Brahms, Fr. Chopin en M. Ravel.

De Britse pianist Nicolas Absalom werd geboren in Brussel. Op 6-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen. Op zijn 13de kreeg hij als jong talent een plaats aangeboden aan de Chethams School of Music in Manchester en aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. In dat laatste begon hij een vierjarige pianostudie in de klas van prof. Johan Schmidt. Sinds oktober 2017 studeert Nicolas aan de Hochschule für Musik Franz Liszt in Weimar bij prof. Christian Wilm Müller, bij wie hij sinds 2021 zijn masterstudie voortzet. Daarnaast is hij zeer geïnteresseerd in kamermuziek, liedinterpretatie en historische uitvoeringspraktijk.

Nicolas is laureaat van talrijke nationale en internationale concoursen. In oktober 2020 werd hij finalist op de Internationale Wedstrijd voor “Verfemte Musik” in Schwerin. Hij behaalde ook de derde plaats in oktober 2021 op het "Internationale Carl Maria von Weber Concours" in Dresden. Nicolas neemt regelmatig deel aan muziekfestivals zoals het Euregio Rijn-Waal Studentenfestival, waar hij tal van concerten heeft gegeven in Nederland en Duitsland. In maart 2022 speelde hij als onderdeel van het Passion:SPIEL festival voor innovatief muziektheater in het Duitse Nationale Theater in Weimar.

Van 2019 tot 2020 kreeg hij steun van de Thomas Harris International Piano Foundation, wat leidde tot optredens in het VK, onder meer in het Murray Edwards College, University of Cambridge. In 2022 werd hij opgenomen in het studiebeursproject "Live Music Now" in Weimar.

Bekijk ook