nieuws

‘Zie De Kunst!’ in de startblokken lees meer

60
Dinsdag 25.07 2023
Dinsdag 25.07 2023
toegang gratis
toegang gratis

Euregio Rijn-Waal Studentenfestival

Zomerse pianoconcerten
Zaal open: 19:15
Rabobankzaal
Aanvang: 19:30
Genre: Klassiek Concert

In het kader van de internationale muziekzomer ‘Campus Cleve’ brengen internationale studenten van de Internationaler Musiksommer Campus Cleve tijdens het Euregio Rhein-Waal Studentenmusikfestival prachtige pianoconcerten in onze theaterzaal. Tijdens vier verschillende avonden kun je genieten van de muziek van veelbelovende jonge pianisten afkomstig vanuit de hele wereld.

Diana Voronetcaia (Moldavië) met werken van R. Schumann, Fr. Chopin, S. Rachmaninov en L. Liebermann

Diana Voronetcaia werd geboren in 1999 in Chisinau (Moldavië). Op 8-jarige leeftijd startte ze haar muzikale vorming op de “Alexei Stircea” muziekschool en vanaf 2013 zette ze haar opleiding verder aan het “Sergei Rachmaninov” Lyceum in haar geboortestad. Vanaf 2017 studeerde ze aan het Moldavisch Conservatorium voor Muziek, Theater en Schone Kunsten. Momenteel zet ze haar studie verder aan de Universiteit voor Kunsten in Zürich in de klas van prof. Hans-Jürg Strub.

Diana is laureate van vele pianoconcoursen in Moldavië, Italië, Portugal en Roemenië.

Ze vervolmaakte zich verder tijdens masterclasses bij Gintaras Janusevicius, Dmitri Bashkirov, Philippe Raskin, Michael Bulychev-Okser, Andreas Frölich, Min Kwon, Antonio di Cristofano, Andrzej Jasinski u. A.

Als soliste met orkest was ze onder meer te horen in Beethovens 3de pianoconcerto samen met het Symfonisch Orkest van Chisinau en met het Moldavisch Nationaal Orkest en in het 1ste pianoconcerto van Chopin met de Roemeense Craiova Filharmonie. Ze speelde vele solo recitals op gerenommeerde podia in o.a. Moldavië en Roemenië.