Van smelten en gieten
naar ijzersterk genieten

Van smelten en gieten
naar ijzersterk genieten

Van smelten en gieten
naar ijzersterk genieten

Van smelten en gieten
naar ijzersterk genieten

Van smelten en gieten
naar ijzersterk genieten

TAALKEUZE: NL | DE | EN

Bijzondere fotogalerij bij de Fakkel

Foto inleveren voor fotogalerij bij de Fakkel.

100 portretten van metaalarbeid(st)ers.
Rondom de voet van fabrieksschoorsteen de Fakkel op het DRU Industriepark is een ca. 15m. lange cortenstalen mantel geplaatst. Stichting Monument voor de Arbeider gaat op de zichtzijde daarvan een fotogalerij aanbrengen bestaande uit een eerste serie van 100 portretten van arbeid(st)ers. Dat kan dus bijvoorbeeld van grootvader, moeder, oom, broer zijn, maar natuurlijk ook van uzelf.

Ulft en omgeving.
Iedere werknemer/werkneemster, ook uit veel vroegere jaren, die bij een van de ijzergieterijen langs de Oude IJssel of in de metaalindustrie in Ulft en omgeving heeft gewerkt komt in aanmerking komen voor plaatsing van een foto met naamsvermelding (voornaam, achternaam, naam fabriek).

Foto’s worden in emaille uitgevoerd.
Naast enkele grote groepsfoto’s worden er in vroege zomer van 2016 de eerste 100 arbeidersfoto’s geplaatst. Alle fotoportretten (bxh: 11×15 cm) worden in emaille (sepia) uitgevoerd. Voor de eerste productieopdracht aan het emailleerbedrijf hebben zich al veel mensen gemeld maar er zijn nog ca 30 plaatsen beschikbaar. Hiervoor kunt u zich nu nog aanmelden.

Websiteformulier of liever bellen.
Aanmelden voor deelname kan tot 10 maart 2016: Dat kan telefonisch op 0315-685319 of via www.monumentvoordearbeider.nl Op de website vindt u het aanmeldformulier dat gemakkelijk is in te vullen en direct te versturen. De financiële bijdrage voor de deelnemers bedraagt € 40,- per foto, bij inlevering van de foto te voldoen.

Aanleveren foto 11 en 12 maart.
Op vrijdag 11 maart tussen 18.00 en 21.00 uur en op zaterdag 12 maart tussen 14.00 en 17.00 uur kunt u uw foto aanleveren in de foyer van DRU Cultuurfabriek op het DRU Industriepark. Bij voorkeur ontvangen we een foto gemaakt op de werkplek maar het mag ook een andere passende foto zijn. Er is op beide genoemde dagen een fotograaf aanwezig om ter plekke een goede kopie-opname te maken zodat uw originele foto direct weer meegenomen kan worden.

Meer informatie.
De meegebrachte foto’s worden nog beoordeeld op kwaliteit en geschiktheid. De formele opening van de fotogalerij staat nu gepland voor de mei /juni in 2016. Voor meer informatie of een nadere toelichting kunt u Stichting Monument voor de Arbeider e-mailen (info@monumentvoordearbeider.nl) of bel nr. 0315685319.

Foto Guus Tinnevelt