TAALKEUZE: NL | DE | EN

Dru Industriepark: unieke plek aan de Oude IJssel

Op de plek waar vroeger de DRU ijzergieterij het kloppende hart van de Achterhoekse industriële bedrijvigheid vormde, is een uniek gebied ontwikkeld. De oude fabriekspanden en het groene gebied aan de overkant van de rivier de Oude IJssel vormen samen het DRU Industriepark. Industrieel erfgoed waar nu mensen wonen, werken, leren, genieten en ontspannen!

Heden en verleden

De zeven gebouwen op DRU Industriepark hebben in de afgelopen jaren allemaal een nieuwe bestemming gekregen. Liefhebbers van theater, film en popmuziek kunnen terecht bij de DRU Cultuurfabriek in het Portiersgebouw. De SSP-HAL is getransformeerd tot evenementen hal. Hier worden regelmatig beurzen, markten, exposities, congressen en vrijetijdsevenementen georganiseerd. Denk daarbij aan HuntenKunst, het Youngtimer Festival en de Achterhoekse Tuinbeurs. In de voormalige Afbramerij is innovatiecentrum ICER gevestigd. ICER smelt activiteiten van onderwijs, ondernemers, beeldende kunstenaars en het Nederlands IJzermuseum samen. Maak kennis met het heden en verleden van de Achterhoekse maakindustrie. In het Beltmancomplex en de Badkuipenfabriek wordt wonen en werken met elkaar gecombineerd.

Ontdek de omgeving

Ook buiten is van alles te zien en te doen. Overal op het terrein vindt u prachtige kunstwerken en voor kinderen is er een waterspeelplaats en een skatebaan. Bij alles wat u doet blijft het silhouet van de fabrieksgebouwen met de markante watertoren en de schoorsteen als oriëntatiepunt boven het Achterhoekse coulisselandschap uitsteken. Aan de overkant ligt DRU Park. Een evenementen locatie waar grote muziekfestivals als Festivaart en Huntenpop worden gehouden. Door de prachtige ligging aan de Oude IJssel vormt DRU Industriepark een mooi verbindend element tussen allerlei bezienswaardigheden in het nabij gelegen Duitsland en Doesburg. Al fietsend en wandelend langs of varend op de Oude IJssel geniet u van het landschap en de Achterhoekse gastvrijheid!