Het IJslokaal

In samenwerking met ijsboerderij de Steenoven uit Hummelo wordt een kleine zeecontainer ingericht als ijssalon, vlakbij de waterspeelplaats en het terras. Een prima plek om (met gepaste afstand) te genieten van een heerlijk schepijsje, met keuze uit 13 verschillende smaken.

Openingstijden Het IJslokaal
Maandag t/m zondag: 12:00 uur - 20:00 uur


IJsboerderij ‘de Steenoven’ is gelegen in het Achterhoekse Hummelo. Al vanaf 1921 heeft de familie Pelgrom boerderij ‘de Steenoven’ op deze prachtige plek in hun bezit! Van oudsher was het een kleinschalig gemengd bedrijf met koeien, varkens en kippen. In 1997 werd er een ambachtelijke ijsmakerij op het erf opgestart door 4e generatie melkveehouder Ronald. Sindsdien maken hij en zijn medewerkers heerlijk ambachtelijk roomijs van de volle melk van de roodbonte dubbeldoel koeien. In voorjaar, zomer en herfst gaat de slogan “het gras van vandaag is het ijs van morgen” dan ook werkelijk op! Daarnaast maken ze ook nog een heel assortiment vruchtenijs op waterbasis, genaamd sorbetijs, iedereen moet immers kunnen genieten van een heerlijk ijsje!

Op het melkveebedrijf worden de 70 melkkoeien en 30 stuks jongvee goed verzorgd en krijgen dagelijks de beschikking over de omliggende weides. In de stal is er ruimte voor comfort door de vrijheid van gemolken worden, wanneer de koe het wil, door middel van een melkrobot. Daarnaast worden de roosters schoongemaakt door de mestrobot, kunnen de koeien zich laten borstelen door de koe borstel en liggen ze op heuse waterbedden. Wanneer het te warm wordt brengt de reuze ventilator verkoeling in de stal!

De bedrijfsoppervlakte beslaat ongeveer 45 hectare land, de teelten zijn gras, hooi en mais wat als voeding voor de dieren geteeld wordt. Door de aanleg van ruim 2 km meidoornhaag en solitaire bomen in 2019 hebben ze de biodiversiteit op het bedrijf weer een enorme impuls gegeven. Hiernaast zorgen ze voor bemesting- en bewerking vrije zones aan de randen van percelen waardoor het aanwezige wild tot 15 juni ongestoord hun gang kan gaan. Het bedrijf is een onderdeel van de natuur, zij leven en werken er middenin!

Op de stal zorgen de 260 zonnepanelen ervoor dat de ijsproductie volledig energieneutraal is. De overige ruimte op het dak voor 216 zonnepanelen is aangeboden aan coöperatie Zonkracht te Hummelo waardoor mensen uit de directe omgeving ook een plekje hebben voor hun zonnepanelen.

In de moderne ijsmakerij werken de ijschefs met de mooiste producten uit de streek of ver daarbuiten indien ze hier niet te verkrijgen zijn. We maken meer dan 100 verschillende ijssoorten, veelal op maat gemaakt voor onze klanten. Kwaliteit is ons vertrekpunt, we hopen dat jullie enorm genieten van de passie die wij en onze dieren in de producten leggen!