Van smelten en gieten
naar ijzersterk genieten

Van smelten en gieten
naar ijzersterk genieten

Van smelten en gieten
naar ijzersterk genieten

Van smelten en gieten
naar ijzersterk genieten

Van smelten en gieten
naar ijzersterk genieten

TAALKEUZE: NL | DE | EN

Huntenkunst

Op 19, 20 en 21 mei wordt voor de 25ste keer de manifestatie Huntenkunst gehouden worden. Een evenement met een feestelijk randje, een mijlpaal in kunstbeleving voor iedereen.

Plaats                   : SSP-Hal, DRU-laan 2 7071  MC Ulft
Data                      : vrijdag 19 mei 17-21 uur, zaterdag 20 mei 10-20 uur, zondag 21 mei 10-18 uur
Parkeren            : Er is gelegenheid tot vrij parkeren op diverse terreinen in de omgeving van de hal.
Inlichtingen      : Dierenriem 11, 7071 TJ Ulft. Tel 0315 681961  / 06 23456476. www.huntenkunst.org /  info@huntenkunst.org

De manifestatie Huntenkunst is een kunstmanifestatie, bedoeld voor professioneel werkende kunstenaars en galeriehouders. Het accent ligt daarbij  op de kunstenaars en hun werk.
Tijdens het weekeinde in mei presenteren 220 kunstenaars uit binnen- en buitenland hun werk.

Het ontstaan In 1993 werd Huntenkunst voor het eerst gehouden in het buurtschap Veldhunten in de toenmalige gemeente Gendringen. Dankbaar werd gebruik gemaakt van de Ulftse Galerie bij de Boeken. Er is nog steeds een uitstekende samenwerking tussen beide stichtingen. Het karakter van pioniers in de cultuur werd nog eens onderstreept door het feit dat de eerste beurs plaatsvond in een tent, waar ruim 80 kunstenaars uit diverse landen hun werk tentoon stelden.

Vast concept Huntenkunst wil een platform bieden aan kunstenaars uit de hele wereld. Het evenement biedt zodoende volop gelegenheid tot het leggen van contacten. Daarnaast wil de organisatie de belangstelling van het publiek wekken voor hedendaagse beeldende kunst. Gestreefd wordt naar het aanbieden van diversiteit zowel in stijl als techniek. De aanwezigheid van de kunstenaar geeft de bezoeker gelegenheid met de maker van gedachten te wisselen. Het internationale karakter van de beurs uit zich in het feit dat vijfentwintig landen zijn vertegenwoordigd. Behalve uit Nederland zijn kunstenaars afkomstig uit Duitsland, Oostenrijk, België en Frankrijk,  alsook Japan, Zuid-Korea, Rusland en de Verenigd Staten. Interessant zijn de verschillende invloeden, die te ontdekken zijn in verband met de afkomst van de kunstenaars. Jaarlijks wordt een land uitgeroepen tot themaland.

Luxemburg themaland Dit jaar exposeren vijf kunstenaars uit Luxemburg hun werk. Centraal in de expositiehal komt het Luxemburgse paviljoen. Tegelijkertijd exposeren zij ook in de Galerie bij de Boeken in de DRU Cultuurfabriek. De expositie staat gepland van 15 mei tot 25 juli onder de titel ‘De Luxemburgers komen!’.

Huntenkunst 2017 op CD In 1999 is Huntenkunst begonnen met het uitgeven van een CD, waarop naast een cv, een selectie van het werk van de kunstenaar is terug te vinden. De uitgave is te beschouwen als een eigentijdse catalogus. Daarnaast wordt in het kort de geschiedenis van Huntenkunst en haar werkwijze in woord en beeld belicht.

Waar Huntenkunst tot leven komt De SSP-hal is een voormalige productiehal (5500m2), waar ooit de befaamde DRU-pan gefabriceerd werd. Eind mei wordt hier een ‘kunstdorp’ gebouwd. De inrichting zorgt er voor dat de toeschouwer steeds weer een nieuwe expositie-ruimte binnenloopt. De ‘kunststraten’ leveren een samenleving op die kleur en vorm vooropstelt. Je bent letterlijk ergens anders, ergens waar verwondering en schoonheid de boventoon voeren en je deelgenoot maken van de innerlijke wereld van je medemens.