nieuws

Verborgen schat op zolder? Laat deze gratis taxateren tijdens opnamedag van 'Schatgraven' lees meer

60
08.05.2022

Op 17 mei om 19.00 uur is Ton Menke, oud-fractieleider van de PvdA, als spreker te gast bij Stichting Monument voor de Arbeider en daarbij onthult hij 58 nieuwgeplaatste arbeidersportretten bij fabrieksschoorsteen de Fakkel op het DRU Industriepark. 

De feestelijke bijeenkomst vindt plaats in ICER Innovatiecentrum. Het programma begint om 19.00 uur en de inloop is vanaf 18.30 uur.
Samen met het Ulfts Mannenkoor zal ook Harmonie Ulft en de fanfare Kunst na Arbeid uit Ulft deze feestelijke onthulling opluisteren. Uiteraard zullen Chris Teunissen en Pieter Sessink ook deze editie niet ontbreken en onder meer hun inmiddels befaamde lied 'Het Dorp' vertolken.

Na een onderbreking van twee jaren vanwege het coronavirus wordt het dus op 17 mei, de oorspronkelijke oprichtingsdatum in 1754 van de Diepenbrock en Reigers fabrieken te Ulft, opnieuw een weerzien met vele genodigden en met de familierelaties van maar liefst 58 nieuw geportretteerden.

Op de cortonstalen wanden van het Monument voor de Arbeider zijn in voorgaande jaren al 316 geëmailleerde portretten van arbeiders uit de regionale ijzergieterijen en metaalfabrieken aangebracht. Stichting Monument voor de Arbeider op het DRU Industriepark wil met deze portrettenwand een gezicht geven aan de vele duizenden metaalarbeiders uit de regio en hen voor altijd in herinnering houden want zij hebben niet enkel onder vaak moeilijke omstandigheden het geld voor hun gezinnen verdiend maar daarmee tevens de bakermat gelegd voor de huidige innovatieve metaal industrie in de Achterhoek. De heropgerichte fabrieksschoorsteen de Fakkel symboliseert en versterkt het industriële karakter van de grootschalige herbestemming van het originele fabrieksterrein naar het huidige industriële erfgoed.
Informatie: info@monumentvoordearbeider.nl, 06-22173155.